Eddie Vedder na bini ismijao muškost Donalda Trumpa

Frontman Pearl Jama, uvijek sklon izražavanju političkog stava, dao je doprinos američkoj predsjedničkoj utrci izvrijeđavši Trumpa u svojoj prepoznatljivoj maniri.

Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)
Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)

Svoju antipatiju prema Donaldu Trumpu, čovjeku koji će, po svemu sudeći, biti glavni kandidat Republikanske partije za predsjednika SAD-a, Eddie Vedder je izrazio u ponedjeljak uvečer na stejdžu koncerta u New Yorku, promijenivši stihove pjesme “Wishlist”.

“Even I’d be better than some of these men,” Vedder je otpjevao. “Fuck Donald Trump. It’s like his penis gets smaller every time he says ‘huge.”

Vedder se na koncertu također obratio i mladim glasačima, koji su tradicionalno masovno pasivni i apolitični, objasnivši im koliko je važno da se trgnu iz pasivnosti i da u studenom izađu na birališta i glasaju protiv Trumpa. Pritom naravno nije propustio agitirati za Bernieja Sandersa, čija je popularnost dosegla fenomenološe razmjere, posebno ako se uzme u obzir američka historijska nenaklonjenost prema socijalističkoj ideji.

U istoj pjesmi Vedder je još otpjevao: “I like Hillary, but I can feel the Bern. All you young voters, it’s time you were heard. Please don’t stop, don’t ever give up.”

Samo dan nakon ovoga koncerta posljednji Trumpov rival za republikanskog predsjedničkog kandidata odustao je od utrke. Nepopularni desničarski senator iz Texasa, Ted Cruz, priznao je poraz u utorak, ostavivši Trumpu čistac na putu do predsjedničke kandidature.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X