Edo Maajka u novom broju Rolling Stonea

Edo Maajka postao je vruća tema, ali nažalost ne zahvaljujući glazbi. U novom broju Rolling Stonea Edo progovara…

Rolling Stone 11. broj

Nazivaju ga balijom, ustašom, komunjarom, četnikom, sad i čifutom. Zvali su ga i ‘balkanskim Eminemom’. On je Edo Maajka – šampion etiketa i lice koje vas mrko gleda s naslovnice jedanaestog broja Rolling Stone Hrvatska. Ne tako davno, teško je bilo zamisliti domaću scenu bez ‘bosanskog purgera’, no nakon što je s muzikom ostvario sve što je htio kao klinac, Edo Maajka vraća se u cipele Edina Osmića. Rolling Stone je popričao  s Edom o obiteljskom životu, projektima na kojima radi (među kojima su album dječjih pjesama i scenarij za crtić), a i o ratu koji bukti u Izraelu, njegovom trenutnom mjestu boravišta, te vječnoj temi mržnje drugačijih, uzroku i posljedici svih ratova.

Upravo te teme, ali na bližoj lokaciji, dotaknute su u članku ‘Vukovar bez žice’, osvrtom na segregaciju u Vukovaru koja ni u 21. stoljeću ne jenjava, a povodom nedavne ‘proslave’ Dana domovinske zahvalnosti. Još jedna od tema o kojoj nikada nije dovoljno rečeno, a tiče se glazbe više no politike, jest tema plagijata i autorskih prava. Uz povijesni presjek poznatih i manje poznatih primjera sa police s glazbom svjetskih izvođača, tu je i osvrt na stanje na domaćim policama, i što zakon kaže o toj vrsti krađe.

U intervjuu s Ericom Claptonom možete saznati više o njegovu novom albumu nastalom nakon smrti dragog mu prijatelja, gitarista i tekstopisca JJ Colea, a u velikoj priči s Tomom Pettyjem o pripremama za turneju s dosad najboljim albumom na koji je stavio svoj potpis: “Hypnotic Eye” Petty i the Heartbreakers. U novom broju je i Sam Smith čiji se hit singlom “Stay With Me” upisao u glazbenu povijest, a velik dio novoga broja posvećen je geniju koji je dio te velike povijesti, pogotovo kada je u pitanju filmska glazba, svojom rukom pisao – Enniu Moriconneu. Uz stalnu RS Indie rubriku u kojoj se predstavljaju mladi bendovi na koje treba obratiti pozornost, recenzije novih domaćih i stranih izdanja, RS se vraća unatrag 20 godina i prisjeća vremena kada je na tržište izišao “Definitely Maybe” i kada su ‘bolesna braća’ Oasis pokorila Britaniju, a iz arhive Rolling Stone magazina izvučena je veliku priču o najpoznatijoj grupi ‘Prijatelja’ s TV ekrana iz 1995. Sve to i puno više na 150 stranica, za 15 kuna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X