Edo Maajka u novom broju Rolling Stonea

Edo Maajka postao je vruća tema, ali nažalost ne zahvaljujući glazbi. U novom broju Rolling Stonea Edo progovara…

Rolling Stone 11. broj

Nazivaju ga balijom, ustašom, komunjarom, četnikom, sad i čifutom. Zvali su ga i ‘balkanskim Eminemom’. On je Edo Maajka – šampion etiketa i lice koje vas mrko gleda s naslovnice jedanaestog broja Rolling Stone Hrvatska. Ne tako davno, teško je bilo zamisliti domaću scenu bez ‘bosanskog purgera’, no nakon što je s muzikom ostvario sve što je htio kao klinac, Edo Maajka vraća se u cipele Edina Osmića. Rolling Stone je popričao  s Edom o obiteljskom životu, projektima na kojima radi (među kojima su album dječjih pjesama i scenarij za crtić), a i o ratu koji bukti u Izraelu, njegovom trenutnom mjestu boravišta, te vječnoj temi mržnje drugačijih, uzroku i posljedici svih ratova.

Upravo te teme, ali na bližoj lokaciji, dotaknute su u članku ‘Vukovar bez žice’, osvrtom na segregaciju u Vukovaru koja ni u 21. stoljeću ne jenjava, a povodom nedavne ‘proslave’ Dana domovinske zahvalnosti. Još jedna od tema o kojoj nikada nije dovoljno rečeno, a tiče se glazbe više no politike, jest tema plagijata i autorskih prava. Uz povijesni presjek poznatih i manje poznatih primjera sa police s glazbom svjetskih izvođača, tu je i osvrt na stanje na domaćim policama, i što zakon kaže o toj vrsti krađe.

U intervjuu s Ericom Claptonom možete saznati više o njegovu novom albumu nastalom nakon smrti dragog mu prijatelja, gitarista i tekstopisca JJ Colea, a u velikoj priči s Tomom Pettyjem o pripremama za turneju s dosad najboljim albumom na koji je stavio svoj potpis: “Hypnotic Eye” Petty i the Heartbreakers. U novom broju je i Sam Smith čiji se hit singlom “Stay With Me” upisao u glazbenu povijest, a velik dio novoga broja posvećen je geniju koji je dio te velike povijesti, pogotovo kada je u pitanju filmska glazba, svojom rukom pisao – Enniu Moriconneu. Uz stalnu RS Indie rubriku u kojoj se predstavljaju mladi bendovi na koje treba obratiti pozornost, recenzije novih domaćih i stranih izdanja, RS se vraća unatrag 20 godina i prisjeća vremena kada je na tržište izišao “Definitely Maybe” i kada su ‘bolesna braća’ Oasis pokorila Britaniju, a iz arhive Rolling Stone magazina izvučena je veliku priču o najpoznatijoj grupi ‘Prijatelja’ s TV ekrana iz 1995. Sve to i puno više na 150 stranica, za 15 kuna.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X