Electronic jazz grupa Trokut predstavlja se singlom ‘Spinning Top’

‘Spinning Top’ premijerni je singl electronic jazz grupe Trokut kojim najavljuju svoj debitantski album ‘Shapeless’.

Trokut (Foto: promo)

Izostanak norme i konvencije u glazbenom izričaju, glavne su značajke ovog glazbenog kvarteta. Trokut čine iskusni jazz glazbenici mlađe generacije – Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Filip Pavić na električnoj gitari, Hrvoje Kralj na električnoj bas gitari i Jerko Jurin na bubnjevima i elektronici. Oni su svoja formalna glazbena obrazovanja sljubili s raznim suvremenim glazbenim pravcima, poput drum ‘n’ bassa, 2-stepa i downtempa, pritom kreirajući niz improvizacija preko zadanih formi i harmonijskih progresija tipičnih za suvremeni jazz.

Pulsirajuć, titrav i treperav najavni singl “Spinning Top” nošen je beatom drum ‘n’ bassa, elektronskim teksturama i melankoličnom melodijom, čime najavljuje konture i estetiku albuma prvijenca.

Trokut se nalazi negdje na granici eksperimentalne ambient/drone/glitch elektronike, jazza i alternativnog rocka, no iskustveno Trokut je više od zbroja svojih dijelova. Snažan singl otvara debitantski album “Shapeless”, koji će pod izdavačkom kućom Rika Muzika svoju amorfnost predočiti 29. listopada.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X