Electronic jazz grupa Trokut predstavlja se singlom ‘Spinning Top’

‘Spinning Top’ premijerni je singl electronic jazz grupe Trokut kojim najavljuju svoj debitantski album ‘Shapeless’.

Trokut (Foto: promo)

Izostanak norme i konvencije u glazbenom izričaju, glavne su značajke ovog glazbenog kvarteta. Trokut čine iskusni jazz glazbenici mlađe generacije – Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Filip Pavić na električnoj gitari, Hrvoje Kralj na električnoj bas gitari i Jerko Jurin na bubnjevima i elektronici. Oni su svoja formalna glazbena obrazovanja sljubili s raznim suvremenim glazbenim pravcima, poput drum ‘n’ bassa, 2-stepa i downtempa, pritom kreirajući niz improvizacija preko zadanih formi i harmonijskih progresija tipičnih za suvremeni jazz.

Pulsirajuć, titrav i treperav najavni singl “Spinning Top” nošen je beatom drum ‘n’ bassa, elektronskim teksturama i melankoličnom melodijom, čime najavljuje konture i estetiku albuma prvijenca.

Trokut se nalazi negdje na granici eksperimentalne ambient/drone/glitch elektronike, jazza i alternativnog rocka, no iskustveno Trokut je više od zbroja svojih dijelova. Snažan singl otvara debitantski album “Shapeless”, koji će pod izdavačkom kućom Rika Muzika svoju amorfnost predočiti 29. listopada.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X