Nilüfer Yanya objavila novi singl ‘Crash’

Singl ‘Crash’ najavljuje skorašnji EP ‘Feeling Lucky?’ na kojem je radila s bruklinškim umjetnikom Nickom Hakimom.

Nilüfer Yanya (Foto: promo)

“Crash” je prvi uradak nakon prošlogodišnjeg debitantskog “Miss Universe” albuma kojeg je objeručke prihvatila publika i kritika.

Govoreći o pjesmi “Crash”, Yanya je rekla: “Teško je pokušati objasniti pjesmu koja ne želi biti objašnjena. Najdraže mi je na tome kako se na kraju dolazi do preokreta i vibracija je gotovo poput verzije 2. Ja sam obožavatelj Nicka [Hakima] već godinama, pa je bilo stvarno sjajno surađivati s njim na “Crashu”. Njegova produkcija je definitivno pomogla da stvar oživi! ”

Video za singl, koji je režirala Yanyina sestra Molly Daniel, odvija se na letu, a njegov koncept vuče korijene iz aerofobije. Molly objašnjava: “Prošle godine, radeći puno turneja, otkrila sam da postajem sve zabrinutija svaki put kad sam se ukrcala avion, nešto što je za mene bilo novo, jer se nikada nisam bojala letenja. Sa svakim letom osjećala sam se kao da se turbulencija pogoršava i bila sam uvjerena da mi je ponestalo sreće. Nisam napisala “Crash” o tome da sam u avionu, ali stvarno mi se sviđa njen vizual kao utjelovljenje pjesme. ”

EP “Feeling Lucky” sadržava tri pjesma, a objava je najavljena za 12. studeni ove godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X