European Film Awards: Trijumf filma ‘Another Round’ u svim glavnim kategorijama

Film Thomasa Vinterberga nagrađen je za najbolji film, režiju, glavnog glumca i scenarij.

Mads Mikkelsen u “Another Round”

Drama redatelja Thomasa Vinterberga “Another Round” odnijela je nagrade u glavnim kategorijama na ovogodišnjoj dodjeli European Film Awards. Točnije, ovaj film nagrađen je u svim kategorijama u kojima se natjecao, a to su one za film, režiju, glumca (Mads Mikkelsen) te scenarij (Vinterberg i Tobias Lindholm). Film predstavlja Dansku i u utrci za Oscar u kategoriji međunarodnog filma, najveći je ovogodišnji hit na domaćem tržištu, a nagrade je osvajao po filmskim festivalima od San Sebastiana do Londona.

Priča govori o četvoro srednjoškolskih profesora koji iskušaju teoriju da konstantna pripitost otvara um prema svijetu, što ih odvodi na put samospoznaje s tragičnim, ali i ohrabrujućim posljedicama.

Osim “Another Round”, po broju nominacija, njih četiri, prednjačili su i filmovi “Corpus Christi” te “Martin Eden” Pietra Marcella. Paula Beer nagrađena je za europsku glumicu za ulogu u filmu Christiana Petzolda “Undine” dok je Alexander Nanau odnio nagradu za svoj dokumentarac “Collective”.

Valja napomenuti da je ove godine u kategoriji najboljeg glumca bio nominiran i naš Goran Bogdan za ulogu u filmu “Otac” Srđana Golubovića. Mikklesen je ipak obranio ulogu favorita i tako se pridružio prethodnim osvajačima koji sežu od Maxa von Sydowa nagrađenog na prvoj dodjeli 1988. (za “Pelle the Conqueror”) do lanjskog pobjednika Antonia Banderasa koji je nagradu odnio za ulogu u filmu “Pain and Glory” Pedra Almodóvara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X