Objavljen ‘My Life’, prvi solo instrumentalni album bubnjara Dade Marinkovića

Abum ‘My Life’ Dado Marinković najavio je singlom i spotom ‘Endless Day’, potom je album objavljen na streaming servisima, a od kraja ovoga tjedna dostupan je i na CD-u.

Dado Marinković (Foto: Saša Huzjak)

Dado iza sebe ima itekako respektabilnu glazbenu karijeru, prije svega kao dugogodišnji bubnjar Parnog valjka, zatim i kao session bubnjar za veliki dio regionalne scene, ali i u nekoliko jazz projekata. No, ono što su znali samo njegovi bližnji i prijatelji glazbenici jest da je godinama Dado pripremao i svoj prvi solo album.

Album “My Life” njegov je prvi solo studijski album, nazvan upravo onako kako on glazbu doživljava – kao svoj život. Jer ako želiš uspjeti moraš to i živjeti. Moto je to onih pravih profesionalaca poput Dade kojima glazba nije samo hobi i nekakav financijski prihod, nego i vlastita satisfakcija, emocije i u konačnici – život.

Deset instrumentalnih brojeva Dado je snimio sa svojim kolegama i prijateljima glazbenicima. A među njima su: Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Zvjezdan Ružić, Joe Kaplowitz, Marijan Brkić, Ante Gelo, Mario rašić, Elvis Penava, Miroslav Lesić, Mahir Sarihodžić i drugi.

Album je fuzija world musica, progresivnog jazza i funkyja, a savršeno ocrtava talent Dade Marinkovića koji je prirodno kao bubnjar u pozadini pozornice, a zapravo je dio najvažnije ritam sekcije i sada je konačno izašao pred svjetla reflektora zajedno sa svojim bubnjevima.

Materijal je sniman u studijima Dado M., M. B., Lesique i York u Sloveniji.

“Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju albuma i time oplemenili cijelu ovu priču. Hvala vam na snimanju, sviranju, miksanju, masteriranju i podršci. Veliko hvala Marijanu Brkiću na svim savjetima i pomoći oko produkcije, miksanja i usnimavanja. Također, hvala Miri Lesiću Lesiqueu s kojim je ovaj album započeo, kao i svim drugim genijalnim glazbenicima koji su svirali bolje nego što sam zamislio”, napisao je u knjižici izdanja Dado Marinković.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X