Loading Events
  • This event has passed.

Trobecove krušne peći u KSET-u

7 veljača, 2014Jedna od najbolje čuvanih tajni hrvatske rock glazbe – Trobecove Krušne Peći. Legendarni avangardni post punk bend prvi puta dolazi u KSET 7. veljače iako je tek nekoliko godina mlađi od njega.

Trobecove krušne peći u KSET-u

Bend je osnovan 1981., te se svojom marginalnom glazbom i grotesknim nastupima izdvaja kao alternativa novom valu koji je vladao mainstream rockom 80-ih. Usporedimo li događanja u New Yorku, mogli bismo reći da su uz Sexu bili zagrebački No Wave. Čvrsti funk groove, punk etika, tjeskobna atmosfera, free jazz uleti saksofona i provokativni tekstovi savršena su formula da ovaj bend ostane zauvijek zapamćen u povijesti hrvatskog rocka. 1987. bend koji je zbog svojeg provokativnog imena, kontroverznih tekstova i glazbe koja nije za svačije uši nailazio na barijere tadašnje vlasti, prestao je s radom.

Trobecove krušne peći snimljeni 80-ih godina XX stoljeća

Danas, 30 godina stariji, ponovo okupljeni, još uvijek su jednako svježi, intrigantni, bizarni i drski. Njihovo posljenje izdanje, “S mukom žvaču trubadurov vrat”, box set je kompletnog snimljenog materijala. Sastoji se od duplog vinila s materijalom snimljenim u studiju Boruta Činča izdanim na kazeti 85 nakon razilaženja benda i dva CD-a na kojima su i izdanja Ta Krvava Prošlost (Live iz Kopra), live snimka s Muzičkog Biennalea u Zagrebu ’83 i demo snimka iz Karlovca.

U KSET-u će im se pridružiti kultni zagrebački noise rock bend 90-ih Brujači. Kroz dva desetljeća bend se odvojio od ove ladice u koju smo ih upravo stavili, te se izvrsno suočio sa svakim glazbenim žanrom u koji su krenuli. Ono što spaja sve faze Brujača, karakteristični je zvuk koji s godinama evoluira i britki humor koji se proteže njihovim tekstovima.

Protestno pismo (iz 80-ih) jedne Zagrepčanke protiv imena benda

Prije, između, a ako ostane vremena i nakon koncerta DJ set odvrtit će književnik, novinar, glazbeni kritičar i radijski voditelj (Radio 808, Slušna Obmana) Vid Jeraj aka Carpe Noctem.

Karte možete kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 35 kuna. Na ulazu karta će koštati 45 kuna, a ulaz se otvara u 20:00 sati.

Saznajte više: Trobecove krušne peći ‘Mukom žvaču turbadurov vrat’ – vanserijska ploča koja vinila vidjela nije

Details

Date:
7 veljača, 2014
Cost:
35kn – 45kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Kset
Unska 3
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map