Kozmodrum u Petom Kupeu

Kozmodrum

Novi stil na nekom još neotkrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što svira sastav Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektroničkih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe, daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Na tragu bendova kao što su Elektro Guzzi i The Roots, Kozmodrum korača već stvorenim platformama kako bi pronašao neka nova rješenja za izvođenje plesne klupske glazbe. U svom programu ima i obrade poznatijih skladbi iz svijeta elektronike, pa tako se na nastupu mogu čuti i live izvedbe sastava i producenata kao što su Kenny Larkin, Swayzak ili Om Unit.

Virtuozni bubnjar Janko Novoselić, piše i obrađuje glazbu za ovaj bend u čijoj postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama, redom poznati glazbenici. Mantrična svirka uz čvrstu ritmičnu podlogu očekuje nas 3. lipnja u Petom Kupeu.

Nakon pauze od godinu dana, vraćaju se s programom u kojem će se naći i nešto novih stvari, neke stare koje još nisu bile svirane uživo, kao i par izleta u jazz fusion klasike, pa i u neke afro-kubanske ritmove ubačene u nove kompozicije… i još pokoje iznenađenje! Sve miriše na večer za pamćenje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  
Idi na Vrh
X