Mimika Orchestra u Zadru

Mimika Orchestra

U nedjelju, 12. ožujka, u Polivalentnoj dvorani Providurove palače nastupa Mimika Orchestra, alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima kojeg vodi skladatelj i saksofonist Mak Murtić. Sastavljen od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i elektronike, ovaj dvadeseteročlani orkestar izvodi Murtićevu transidiomatsku glazbu u kojoj se jazz stapa s drugim glazbenim vrstama i umjetničkim formama, oslanjajući se pritom na antropološke, kulturološke i mitološke pripovijesti.

Mimiku i Zadar povezuje Marta Kolega, umjetnica rodom iz Kali koja je na posljednjem albumu “Altur Mur” sudjelovala kao vokalistica i tekstopisac. Kolega hvaljenom projektu donosi multijezičnu slojevitost kao savršenu potporu Murtićevim skladateljskim zamislima. Njen materinji “kualjski” prisutan je kao dio svemediteranskog izraza stopljenog s balkanskim, afrojazz i ostalim utjecajima u složenu mozaičnu zvučnu i kulturološku slagalicu.

Koncert se održava u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u 19:30, a potom slijedi novi Jazz Bar. Mišel i Andrija, autori glazbene emisije Blues bar Radija 057, u ovome će izdanju istraživati vrhunski etno-jazz inspiriran prebogatim glazbenim naslijeđem istočne Europe. Događaj će podržati Udruga vinara Zadarske županije pa će se uz glazbu moći uživati u izboru vrhunskih vina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X