ZEZ Rezidencija: Development of App-ology u Močvari

Development of App-ology

Otpuhnite u dobrom društvu zadnju svijećicu na rođendanskoj torti Zavoda za eksperimentalni zvuk – svi su pozvani na posljednji događaj u proslavi desete godišnjice ZEZ-a: Development of App-ology nastao u rezidencijalnom radu Mije Štark i Lea Beslaća, a koji će se održati 12. prosinca u klubu Močvara.

Aplikacije su danas sveprisutne i prijekopotrebne da bi pojedinac mogao pratiti društvene trendove, ali ne samo to već i biti odgovoran radnik, prijatelj pa i ljubavnik. Ubrzavaju dosadne procese, organiziraju život, omogućuju socijalizaciju, a specifično je lijepo kada nam pokazuju napredak. Iz dana u dan, koliko sam bolji? Koliko sam uspješniji? Na kojem smo sad nivou?

Spojem suvremenog plesa i performansa te sound designa i elektronske glazbe, Mia Štark i Leo Beslać u ZEZ-ovoj rezidenciji istražuju na koje sve načine mogu pristupiti svojim interesima i kako ih pretočiti u umjetnički medij. Virtualna organizacija i validacija suvremenog života bit će glavna okosnica njihovog istraživanja, a svoj će glazbeno-scenski performans publici predstaviti u utorak 12. prosinca u klubu Močvara.

Mia Štark, rođena 1992. godine u Osijeku, intermedijalna umjetnica koja prepliće forme suvremenog plesa, performansa, videa, crteža i grafike u svom umjetničkom opusu. Diplomirala je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, te razvoj umjetničkog identiteta dalje je oblikovala na preddiplomskom studiju pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku za suvremeni ples. Aktivno djeluje na scene unutar i van Hrvatske, te je članica UPPU PULS-a i HDLU Istok.

Leo Beslać povremeno je književni prevoditelj, no malo fali da bi ga se moglo nazvati i prevoditeljem glazbe obzirom na količinu projekata koji su se oslonili na njegovu pomoć i stvaralaštvo. Instrumentalist, pjevač i producent, na alternativnoj sceni najčešće ga se vidi za elektroničkim klavijaturama iako nerijetko uzima u ruke flautu, bas, gitaru.. Na stageu ga se može uhvatiti u the Anti-Teleological Rock Combo, Nemečeku, Mimika Orkestru, Mangroovu, a njegov se samostalan rad može čuti pod imenom Povraccio di Colteo.

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na ulazu na dan eventa po cijeni od 7 €.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X