Father – bend s obožavateljima na strateškim mjestima

Riječka grupa Father kreće na opsežnu domaću turneju na domaćem terenu, a sve neočekivano završava u Dubaiju. Dobar razlog za par blic pitanja, čisto da vidimo kako stvari stoje unutar redova omiljenog hrvatskog benda Brucea Dickinsona.

Father (RDD)

Mali ekrani su nas podučili kako u Dubai s domaće scene uglavnom idu mlada zgodna lica koja tamo svojom pojavom uljepšavaju kojekakve evente, proslave i večernje zabave. Pa sad što god taj aranžman uključivao. Možda je tu i tamo zapalo i nekog arhitekta da zbog posla odleti do tog arapskog Vegasa koji je poput gljive niknuo iz pustinje, no takvi poslovnjaci obične ne zanimaju medije. Da se od sada tamo može i s gitarom u ruci nešto korisno napraviti svjedoči riječki heavy metal bend Father koji je dobio ponudu za nastup u tom gradu gdje “vječno sunce sja”.

Kontaktirali smo Mihaela Prosena i doznali je li prvotna reakcija na ponudu bio strah ili nevjerica.

Nakon “sporadične vatre” Father je konačno na turneji na domaćem terenu. Jeste li pronašli managera ili je turneja vaših ruku djelo?

Mihael Prosen: Pa recimo da smo većim dijelom sami dogovarali turneju, iako smo imali i značajnu pomoć u cijeloj priči, ali manje vezano uz samo dogovaranje koncerata, a više uz planiranje i marketing. Dakle ništa još od managera iako bi zaista voljeli, recimo baš ovakvu jednu osobu u našem “kutu”. A što se tiče same turneje, pa stvarno je bio već krajnji trenutak da se pokrenemo sa svirkama doma! Tako da smo sretni kao mala djeca da ćemo napokon opet na “cestu” i jedva čekamo svaki od nastupa! Evo danas krećemo sa Rijekom u dobrom starom “Palachu”.

Posljednji datum turneje naravno bode oči. Dubai!? Ok vidim da ste i tamo dobili obožavatelja na strateškom mjestu. Prvo Bruce Dickinson, pa sad ovo, kako to objašnjavate? Karma?

Mihael Prosen: Na strateškom mjestu, he, he… A neznam jel karma il’ šta drugo, al’ nek samo tako nastavi!  Nema se tu šta reć nego da je ovo sigurno još jedna lijepa crtica u našoj dosadašnjoj karijeri, isto kao što je to bila i cijela priča sa Bruceom, a nadamo se da će jedna takva buduća crtica donijet neke konkretne rezultate koje smo si zacrtali i koje već dugo vremena priželjkujemo.

Koja je bila prva reakcija kad je došla ponuda iz Dubaija? Sumnja, strah, nevjerica? Ili ste ciljano tamo poslali vaše fanove na pregovore?

Mihael Prosen: Ha, ha, dobra! Nismo, ne, iako vidiš, to i nije tako loša ideja, poslat ćemo par u Njemačku, par u SAD pa vidjeti šta će bit’. Ali zaozbiljno, prva reakcija je bila baš nevjerica… Pa vrlo brzo nakon toga sumnja. Tim redom. Pa sumnja još par puta, pa opet nevjerica. A sad je mene osobno strah zadnjih par dana,  jel’ to je zbog aviona i mog straha od visine, ne znam. Sretni smo što se to uspjelo realizirat na dosta jednostavan način, a sad put pod noge i odradit najbolju svirku!

Saznajte više:

Turneja grupe Father završava u Dubaiju

‘Ljubili smo se s dvije cure i pudlicom jer poznajemo Brucea Dickinsona’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X