‘Fifty Sixty’ – ABOP ima novi singl

Ususret zagrebačkoj promociji prvog službenog izdanja, ABOP ili After je Bolji Od Partya, objavili su treći singl ‘Fifty Sixty’. Zagrebačka audio-vizualna senzacija ABOP istoimeni EP promovira velikim koncertom u Tvornici Kulture, u subotu 16. travnja.

ABOP (Foto: Nino Šolić)
ABOP (Foto: Nino Šolić)

“Fifty Sixty” je plesna i ritmična pjesma koja kombinira sintetičke zvukove i žive instrumente. Kao i prethodni singlovi, i novi nas vodi kroz isti organski techno zvuk ovog unikata na regionalnoj sceni.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E6C1BLPIUoU[/youtube]

Naš najistaknutiji audio-vizualni bend samo je kroz koncerte i Youtube snimke postao regionalna koncertna atrakcija. ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult), te jednaku pažnju posvećuju vizualnom aspektu. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Dosadašnjem opusu radova pridodaju i prvijenac jednostavno nazvan “ABOP”. U izdanju etikete PDV Records, prvo službeno izdanje sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom. Vinilno i digitalno izdanje bit će dostupno od subote, 16. travnja.

Potvrda bendu koji je samo uz nastupe i YouTube snimke postao koncertna atrakcija dolazi u obliku poziva na svjetski poznati Dimensions festival gdje će ABOP svirati ovog ljeta.

Prije benda nastupa ikonal. Kombinacija ritam mašine, syntha, samplera i mixera u live izvedbi ikonala s acid house, electro i techno elementima te jednostavan pristup stvaranju i izvođenju glazbe isključivo pomoću hardwarea sadrži sve sastojke koji su potrebni za ples. Nakon nastupa ABOP-a za after je zadužena DJ Buraz.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X