‘Fifty Sixty’ – ABOP ima novi singl

Ususret zagrebačkoj promociji prvog službenog izdanja, ABOP ili After je Bolji Od Partya, objavili su treći singl ‘Fifty Sixty’. Zagrebačka audio-vizualna senzacija ABOP istoimeni EP promovira velikim koncertom u Tvornici Kulture, u subotu 16. travnja.

ABOP (Foto: Nino Šolić)
ABOP (Foto: Nino Šolić)

“Fifty Sixty” je plesna i ritmična pjesma koja kombinira sintetičke zvukove i žive instrumente. Kao i prethodni singlovi, i novi nas vodi kroz isti organski techno zvuk ovog unikata na regionalnoj sceni.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E6C1BLPIUoU[/youtube]

Naš najistaknutiji audio-vizualni bend samo je kroz koncerte i Youtube snimke postao regionalna koncertna atrakcija. ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult), te jednaku pažnju posvećuju vizualnom aspektu. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Dosadašnjem opusu radova pridodaju i prvijenac jednostavno nazvan “ABOP”. U izdanju etikete PDV Records, prvo službeno izdanje sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom. Vinilno i digitalno izdanje bit će dostupno od subote, 16. travnja.

Potvrda bendu koji je samo uz nastupe i YouTube snimke postao koncertna atrakcija dolazi u obliku poziva na svjetski poznati Dimensions festival gdje će ABOP svirati ovog ljeta.

Prije benda nastupa ikonal. Kombinacija ritam mašine, syntha, samplera i mixera u live izvedbi ikonala s acid house, electro i techno elementima te jednostavan pristup stvaranju i izvođenju glazbe isključivo pomoću hardwarea sadrži sve sastojke koji su potrebni za ples. Nakon nastupa ABOP-a za after je zadužena DJ Buraz.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X