Filip Motovunski po deveti put osvaja BBC Radio 1

Filip Motovunski po deveti put osvaja BBC Radio 1 u najpoznatijem drum & bass showu Rene LaVicea na londonskom kultnom radiju. Ovaj put se radi o njegovom remixu za pjesmu ‘Gyalis’ američkog dvojca Rumble kojeg čine jungle veterani Liondub i Marcus Visionary u suradnji s jamajkanskim vokalistima Mr. Lexxom i Suku Wardom.

Filip Motovunski – BBC 1

Filip na svojim društvenim mrežama već neko vrijeme najavljuje naredna četiri izdanja za prestižne labelove Ram Records, Trojan meets Jungle Cakes, Subtitles Music, a prvo koje je ugledalo svjetlo dana 11. rujna je upravo “Gyalis” remiks za Liondub International.

Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/drum & bass pjesama po čemu je danas prepoznatljiv.
Svoje glazbeno putovanje započinje s izdanjem “Ta Pa Tap” EP koje izlazi za Junglexpeditions etiketu, a nešto kasnije, za isti label izlazi i “Sort Dem Out” EP koji je nastao u suradnji Rahmaneejem.

Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je nedavno izdao “Noonshine” EP i “Love Frequency” singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacuje “Lava/Shakka” koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena.

Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem za PDV label naziva “Ten Years Making Beats”. Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ubrzo nakon počinje nizati izdanja za kultni Bad Taste Recordings u vlasništvu Vegasa. Prvo izdanje za Bad Taste su pjesme Right Here i Lava VIP koja dobiva i video spot u režiji Filipa Filkovića Philatza u kojem Motovunski prvi put repa na engleskom.

“Check Out The Vibe” EP, “Hornsman Coyote & Jah Mason – Belly of The Beast” remix, “Combination”, “N.O.H.A. – Process Of Living” remix, “Get Some”, “Lion King” neka su od izdanja s kojima Filip postaje međunarodno prepoznatljiv i koja se redovno vrte na BBC radiju i u setovima poznatih imena kao što su Calyx & TeeBee, Rene LaVice, Ed Solo, High Contrast, Skeptical, Noisia…

Slijede izdanja “The Street/Burp”, “Conversation/Argument”, “Listen To The Sound ft. Mikkim & MC Spee”, “Benny Page & Kursiva – Preditah” remix za labelove kao što su TeeBee-jev Subtitles Music, Ed Solo-v Jungle Cakes i Optiv-ov Red Light Records.

Većina spomenutih izdanja uspjevaju dobiti službene uploadove na najpoznatijim youtube kanalima drum & bass žanra kao što su MA Music, Skank & Bass, DNBArena, District Bass, Darkstep Warrior i FaxCool.

Od svojih početaka organizator je i klupskog programa Drama u Pazinu, dok u zadnje dvije godine isti program održava u riječkom klubu Crkva gdje jednom mjesečno dovodi DJ-eve i MC-e s područja cijelog Balkana i šire. Filip Motovunski broji čak 600 i više nastupa u Hrvatskoj, Italiji, Africi, Engleskoj, Češkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj.

Neurofunk putanja ovog talentiranog glazbenika iz Motovuna u konstantnom je usponu, njegovo višedimenzionalno stvaralaštvo već sad je obogatilo lokalnu i svjetsku drum’n’bass scenu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X