pocket palma objavila singl ‘Femme Nouvelle’

Ovogodišnje izdanje platfrome Femme Nouvelle predstavljeno je hit singlom ‘Raj’ Nike Turković, a nastavlja se nadahnjujućom i odvažnom pjesmom ‘femme nouvelle’ koju izvodi ženska polovica synth-wave dua pocket palma – Anja Papa.

pocket palma ‘Femme Nouvelle’

“Bilo mi je poprilično teško odabrati pjesmu za ovaj projekt. Prvo je ideja bila da napokon dovršim prvu pjesmu koju sam napisala na hrvatskom, pa sam onda još kopala po nedovršenim fileovima kako bih našla nešto prigodno, ali na kraju sam odlučila napraviti nešto potpuno novo i baš za ovaj projekt. Tako su nastali glazba i aranžman, a zatim sam uposlila jednu od prijateljica da recitira na francuskom, misleći kako bi se to odlično uklopilo, i na kraju sam bila jako zadovoljna finalnom verzijom.”, o nastanku ove jedinstvene pjesme ispričala je Anja te nastavila: “Ovom projektu sam se priključila jer smatram da glazbenice zaslužuju malo više medijskog prostora, često smo podcjenjivane od strane struke, medija i slušatelja. Gotovo svaka osoba s kojom na bilo kojoj razini mi, kao pocket palma, komuniciramo, ima dojam da je Luka zadužen za apsolutno sve. Nikad nismo ništa takvo spomenuli i uvijek naglasimo da oboje radimo podjednako, međutim ljudi često previde moj trud i rad, iz vrlo očitih razloga. Drago mi je da bar kroz ovaj projekt mogu pokazati da sam i ja ta koja radi.”

Kao najdragocjeniji “suvenir” sudjelovanja na “Femme Nouvelle” Anja ističe poznanstva s drugim uključenim kantautoricama: “Kroz ovaj projekt sam upoznla Idu Prester i Niku Turković, s kojima smo na kraju i radili na nekoliko projekata i to mi je stvarno jedna od najljepših stvari koja mi se dogodila ove godine.”

Kompilacija Femme nouvelle jedinstven je projekt na domaćem tržišt. Platforma je prošle godine okupila jedanaest domaćih kantautorica. Anu Opalić, Akleu Neon, Maju Posavec, Mary May, Ninu Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Saru Renar, Insolate i Željku Veverec.

Ovogodišnje izdanje ponovno okuplja vrsne kantautorice od kojih su prve četiri Nika Turković, Anja Papa (pocket palma), Barbara Munjas i Ida Prester.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X