Filmska produkcija moli građane Obrovca da ne razbijaju ćirilične natpise

Grad Obrovac ovih dana glumi sovjetski gradić za potrebe snimanja strane ratne serije ‘Strike Back’. Grad je prepun komunističkih simbola i ćiriličnih natpisa, doduše na ruskoj ćirilice, a producenti mole građane da se suzdrže od razbijanja i uklanjanja natpisa jer se radi samo o snimanju, a ne stvarnosti, kako prenose Novosti.

Obavijest Ambasada Filma (Izvor: Portal Novosti)

U snimanje je bila uključena dubrovačka produkcijska kuća Ambasada Film, koja je očigledno na vrijeme shvatila da bi snimanje mogle snaći neugodnosti, pa su pravovremeno po Obrovcu i okolini postavljene obavijesti stanovništvu.

“Kako će se radnja snimane serije odvijati u jednom od ‘ruskih gradova’, molimo vas za razumijevanje te da ne oštećujete natpise na ruskom jeziku koji su dio scenarija i tako onemogućavati rad filmskih radnika”, stoji u obavijesti koju potpisuje Ambasada film.

U seriji u kojoj sudjeluje oko 200 glumaca i statista uloge su dobili i glumci Rade Šerbedžija, Branko Đurić, Ivana Miličević i Goran Bogdan. “Strike Back” se snima u Hrvatskoj već pola godine, a pored Obrovca uloge lokaliteta su dosad imali gradovi Zagreb (Munchen), Rijeka (Tel Aviv) i Trogir (Venecija). Snimanje u Obrovcu i okolici sretno je završena, kako javljaju iz Ambasada Filma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X