Filmska produkcija moli građane Obrovca da ne razbijaju ćirilične natpise

Grad Obrovac ovih dana glumi sovjetski gradić za potrebe snimanja strane ratne serije ‘Strike Back’. Grad je prepun komunističkih simbola i ćiriličnih natpisa, doduše na ruskoj ćirilice, a producenti mole građane da se suzdrže od razbijanja i uklanjanja natpisa jer se radi samo o snimanju, a ne stvarnosti, kako prenose Novosti.

Obavijest Ambasada Filma (Izvor: Portal Novosti)

U snimanje je bila uključena dubrovačka produkcijska kuća Ambasada Film, koja je očigledno na vrijeme shvatila da bi snimanje mogle snaći neugodnosti, pa su pravovremeno po Obrovcu i okolini postavljene obavijesti stanovništvu.

“Kako će se radnja snimane serije odvijati u jednom od ‘ruskih gradova’, molimo vas za razumijevanje te da ne oštećujete natpise na ruskom jeziku koji su dio scenarija i tako onemogućavati rad filmskih radnika”, stoji u obavijesti koju potpisuje Ambasada film.

U seriji u kojoj sudjeluje oko 200 glumaca i statista uloge su dobili i glumci Rade Šerbedžija, Branko Đurić, Ivana Miličević i Goran Bogdan. “Strike Back” se snima u Hrvatskoj već pola godine, a pored Obrovca uloge lokaliteta su dosad imali gradovi Zagreb (Munchen), Rijeka (Tel Aviv) i Trogir (Venecija). Snimanje u Obrovcu i okolici sretno je završena, kako javljaju iz Ambasada Filma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X