Flea je ustvrdio da je rock mrtav

‘Na rock muziku umnogome gledam kao na mrtvu formu’, izjavio je basist RHCP-a u radijskom intervjuu koji je s njim napravio gitarist Pearl Jam Mike McCready za SiriusXM-ov Pearl Jam Radio, basist Red Hot Chili Peppersa Flea secirao je stanje u današnjoj rock muzici.

Flea (Foto: Nino Šolić)
Flea (Foto: Nino Šolić)

Tijekom intervjua Flea se nostalgično prisjećao kako je to bilo svirati u bendu devedesetih, ogorčeno uspoređujući ono vrijeme s današnjim stanjem rokenrola.

“Sjećam se da sam bio nevjerojatno uzbuđen što sviramo s vama (Pearl Jam) ili sa Smashing Pumpkins, jer ono je jednostavno bilo uzbudljivo doba za rock. U zadnje vrijeme na rock muziku gledam umnogome kao na mrtvu formu. To se naših bendova ne tiče, jer mi smo i dalje relevantni i imamo stvarnu energiju”, ustvrdio je Flea, ogorčeno nastavljajući:

“U naše je vrijeme bilo tako da ako si bio u bendu, onda si bio u bendu, to ti je bio posao i nitko to nije preispitivao. Današnjim se klincima koji imaju bend neprestano servira da će si s bendom uništiti život, da nikada neće pronaći pristojan posao i živjeti normalan život. Mene je baš bilo briga, to je bilo ono što želim raditi, muzika mi je bila sve, u njoj sam pronašao svoj doma. Čitavog sam života bio čudak, neurotični samotnjak, uvijek sam bio onaj klinac kojeg su zvali ‘pederom’ u srednjoj školi, ali punk rock mi je pružio utočište, dom. A danas, kad klinci odluče imati bend, odmah se oko njih sjate savjetnici za imidž, odvjetnici, menadžeri, svi koji u njima vide mogućnost da izvuku neku materijalnu korist”, zaključio je razočarani basist.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X