Flea je ustvrdio da je rock mrtav

‘Na rock muziku umnogome gledam kao na mrtvu formu’, izjavio je basist RHCP-a u radijskom intervjuu koji je s njim napravio gitarist Pearl Jam Mike McCready za SiriusXM-ov Pearl Jam Radio, basist Red Hot Chili Peppersa Flea secirao je stanje u današnjoj rock muzici.

Flea (Foto: Nino Šolić)
Flea (Foto: Nino Šolić)

Tijekom intervjua Flea se nostalgično prisjećao kako je to bilo svirati u bendu devedesetih, ogorčeno uspoređujući ono vrijeme s današnjim stanjem rokenrola.

“Sjećam se da sam bio nevjerojatno uzbuđen što sviramo s vama (Pearl Jam) ili sa Smashing Pumpkins, jer ono je jednostavno bilo uzbudljivo doba za rock. U zadnje vrijeme na rock muziku gledam umnogome kao na mrtvu formu. To se naših bendova ne tiče, jer mi smo i dalje relevantni i imamo stvarnu energiju”, ustvrdio je Flea, ogorčeno nastavljajući:

“U naše je vrijeme bilo tako da ako si bio u bendu, onda si bio u bendu, to ti je bio posao i nitko to nije preispitivao. Današnjim se klincima koji imaju bend neprestano servira da će si s bendom uništiti život, da nikada neće pronaći pristojan posao i živjeti normalan život. Mene je baš bilo briga, to je bilo ono što želim raditi, muzika mi je bila sve, u njoj sam pronašao svoj doma. Čitavog sam života bio čudak, neurotični samotnjak, uvijek sam bio onaj klinac kojeg su zvali ‘pederom’ u srednjoj školi, ali punk rock mi je pružio utočište, dom. A danas, kad klinci odluče imati bend, odmah se oko njih sjate savjetnici za imidž, odvjetnici, menadžeri, svi koji u njima vide mogućnost da izvuku neku materijalnu korist”, zaključio je razočarani basist.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X