Foo Fightersi rastrgali master vrpcu i dali je fanovima

Dave Grohl, frontmen Foo Fightersa otkrio je da je bend umetnuo djeliće originalne master trake u kopije novog albuma ‘Wasting Light’.

Dave Grohl u studiju

Grupa Foo Fighters snimala je svoj novi album „Wasting Light“ analognim putem, odnosno na magnetofonsku vrpcu. „Snimali smo album u mojoj garaži na analogne vrpce. Na kraju sessiona smo imali 20-30 kolutova. Tada mi je na pamet pala luda ideja da uništimo sve vrpce i komadiće damo obožavateljima. Jednostavno da sve rastrgamo na milijun komadića koje ćemo zapakirati u omot albuma, kako bi ljudi mogli pod prstima osjetiti materijal vrpce  i za stvarno imati ključni fizički djelić nečega s našeg sessiona“, izjavio je Dave Grohl za LA Weekly.

Grohl je kazao kako su se namjerno odlučili za snimanje analognom tehnikom, jer mu smeta kontrola koju nameće digitalno snimanje. „Kontrola je prelagana u digitalnoj produkciji. Kad slušam današnju glazbu, čujem Pro Toolse i bubnjeve koji zvuče kao da ih je odsvirao stroj. To isisava život iz glazbe“, objasnio je frontmen Foo Fightersa.

Na albumu „Wasting Light“ bit će nalijepljena poruka: „U potpunosti snimljeno analognim putem u Daveovoj garaži. Dio originalne vrpce nalazi se unutar omota“.

Saznajte više: ‘Foo Fighters: Back and Forth’ – čovjek koji je postigao nemoguće

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X