Tekst ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ na aukciji

Lenonnovom rukom pisani tekst pjesme ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ stavljen je na aukciju, a očekuje se da će postići cijenu od 200.000 američkih dolara.

The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Licitacija originalnog teksta pjesme „Lucy In The Sky With Diamonds“ na dražbi u Sabian Theateru na Beverly Hillsu zakazana je za 14. i 15. svibnja. Aukcijska kuća Profiles In History očekuje kako bi se rukopis Johna Lennona mogao prodati za 200.000 dolara. Pored teksta pjesme na listu papira na kojem je napisana se nalazi i gruba skica četiri osobe kako sjede u sobi.

Pjesma koja se nalazi na „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ albumu Beatlesa godinama je slavljena kako oda halucinogenim drogama, posebice LSD-u, jer se ta kratica dobije kad se gledaju samo početna slova imenica u naslovu pjesme. John Lennon je godinama osporavao tu tvrdnju, a Lucy Vodden koja je preminula 2009. je dvije godine prije smrti otkrila kako pjesma govori o njoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X