Sunčana strana YouTubea: Johnny Štulić objavio šest novih pjesama!

Ne zna se kako su pjesme dospjele na internet, kada su nastale i ima li odmetnuti Branimir išta s tim. U svakom slučaju, autentičnost je stopostotna, a radi se o obradama narodnih napjeva.

Johnny B. Štulić

Može Johnny Štulić govoriti koliko hoće da gitaru godinama nije uzeo u ruke i da ga muzika više ne zanima. Najnoviji dokaz s YouTuba kaže suprotno – sve dok ima „blanju“ kod kuće, sigurno svirucka, a čini se da je i snimio nešto. Obrade šest narodnih pjesama „Emina“, „Što te nema”, „Danka”, „Pusti da ti leut svira”, „Ramo, Ramo” i „Stojanke, bela Vranjanke”, kvalitetom snimke podsjećaju na njegove „Anale“, dakle kao da je uključio „record“ na kazetofonu i snimao se u sobi kad mu je žena napokon zaspala.

No, za tvrdokorne fanove, to uopće nije problem. Sama naznaka ponovne glazbene aktivnosti obožavanog disidenta dovoljna je za sveopću euforiju – ako mu se svira, možda mu se probudila i želja za nastupima. To je, naravno, sasvim iracionalna fanovska pomisao, ali lažna nada umire zadnja…

Tko je uopće objavio pjesme? Profil na YouTubeu kaže „Petar Petrović“, osoba koja na svom channelu ima preko 150 snimaka Johnnyja i Azre, od kojih su neki zaista raritetni. Za čovjeka poput Štulića, koji i dan danas ističe da je Jugoslaven, ime Petar Petrović bilo bi idealan pseudonim.

Kad su pjesme nastale, je li Branimir Štulić blagoslovio njihovo puštanje u javnost i znače li one možda najavu nekakvog novog albuma, misteriozni Petar Petrović nije objasnio.  Naznačeno je samo da se radi o ekskluzivi. Šest novih skladbi tako će i nadalje podgrijavati mit o novovalnom umirovljeniku iz Utrechta, a evo i kako to sve zvuči:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X