Sunčana strana YouTubea: Johnny Štulić objavio šest novih pjesama!

Ne zna se kako su pjesme dospjele na internet, kada su nastale i ima li odmetnuti Branimir išta s tim. U svakom slučaju, autentičnost je stopostotna, a radi se o obradama narodnih napjeva.

  • 1
    Share
Johnny B. Štulić

Može Johnny Štulić govoriti koliko hoće da gitaru godinama nije uzeo u ruke i da ga muzika više ne zanima. Najnoviji dokaz s YouTuba kaže suprotno – sve dok ima „blanju“ kod kuće, sigurno svirucka, a čini se da je i snimio nešto. Obrade šest narodnih pjesama „Emina“, „Što te nema”, „Danka”, „Pusti da ti leut svira”, „Ramo, Ramo” i „Stojanke, bela Vranjanke”, kvalitetom snimke podsjećaju na njegove „Anale“, dakle kao da je uključio „record“ na kazetofonu i snimao se u sobi kad mu je žena napokon zaspala.

No, za tvrdokorne fanove, to uopće nije problem. Sama naznaka ponovne glazbene aktivnosti obožavanog disidenta dovoljna je za sveopću euforiju – ako mu se svira, možda mu se probudila i želja za nastupima. To je, naravno, sasvim iracionalna fanovska pomisao, ali lažna nada umire zadnja…

Tko je uopće objavio pjesme? Profil na YouTubeu kaže „Petar Petrović“, osoba koja na svom channelu ima preko 150 snimaka Johnnyja i Azre, od kojih su neki zaista raritetni. Za čovjeka poput Štulića, koji i dan danas ističe da je Jugoslaven, ime Petar Petrović bilo bi idealan pseudonim.

Kad su pjesme nastale, je li Branimir Štulić blagoslovio njihovo puštanje u javnost i znače li one možda najavu nekakvog novog albuma, misteriozni Petar Petrović nije objasnio.  Naznačeno je samo da se radi o ekskluzivi. Šest novih skladbi tako će i nadalje podgrijavati mit o novovalnom umirovljeniku iz Utrechta, a evo i kako to sve zvuči:

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X