Glazbeni kritičar Anđelo Jurkas objavio prvi singl

Pjesma ‘Jebi ga’ najavljuje Jurkasov album prvijenac ‘Soundtrack života’.

Anđelo Jurkas (Foto: Dalibor Grubačević - Eddie)

Na svjetskoj glazbenoj sceni rijetka je pojava da publicisti, pop kulturni novinari ili glazbeni kritičari nakon (pre)zasićenja teoretiziranjem o glazbi i pop kulturi osjete potrebu praktično se dokazati na opisanom terenu. Radili su to rock poetesa Patti Smith, rock humanitarac Bob Geldof, frontgirl Pretendersa Chrissie Hynde, Neil Tennant iz Pet Shop Boysa, glasoviti producent i gitarist Steve Albini od poznatijih. S ovdašnjih terena u sličnu se avanturu prije nekoliko godina upustio Ante Perković. Od ove jeseni neće biti usamljen, obzirom da mu se pridružuje Anđelo Jurkas.

Najavnim singlom sa svog debitantskog albuma “Soundtrack života” (koji će u nakladi izdavačke kuće Znanje zajedno s novom knjigom biti objavljen u ponedjeljak 31. listopada 2011.), pjesmom znakovitog naslova “Jebi ga”, Jurkas se predstavlja kao autor i izvođač na domaćoj glazbenoj sceni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wf3PKYpL-IY[/youtube]Singl je snimljen u suradnji s producentom Hrvojem Marjanovićem Settom i Daliborom Grubačevićem Eddiejem, a realiziran kao dinamična, vesela, plesna pjesma koja govori o tuzemnoj svakodnevici, problemima, dilemama, moralnim dvojbama, sumnjama, krivim i pravim postupcima prosječnog malog čovjeka. Prema reakcijama nekoliko eminentnih radio urednika, glazbenika i glazbenih kritičara koji su bili na pretpremijernom preslušavanju singla “Jebi ga” riječ je o “zaraznoj” feelgood temi, instrumentalnom križanju akustičnog rock and rolla, soula, hip hopa u maniri hitova Becka, Beastie Boysa, Azre, TBF-a, The Streetsa.

Jednako kao i veliki lanjski svjetski hit Cee Lo Greena “Fuck You” koja je imala svoju umjereniju verziju “Forget You”, Jurkasov prvi singl “Jebi ga” (album verzija) ima svoju prilagođenu radio i TV verziju naslovljenu “JEDI GA”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X