Razlaz prije urušavanja – R.E.M. više ne postoji

Nakon 31 godinu postojanja jedan od najutjecajnijih bendova današnjice prestao je sa zajedničkim radom.

R.E.M. (Foto: Remhq.com)

„Našim obožavateljima i prijateljima: Odlučili smo kao dugogodišnji prijatelji i suradnici da s današnjim danom prestaje postojati naša grupa. S velikim osjećajem zahvalnosti, konačnosti i zaprepaštenja svime što smo postigli zahvaljujemo se svima koji su ikada dirnuti našom glazbom i od srca vam se zahvaljujemo što nas slušate. – R.E.M.“, tim riječima su na svojoj službenoj stranici s današnjim danom, odnosno 21. rujnom 2011. članovi  R.E.M-a odlučili prekinuti postojanje benda.

Uz grupno, svaki od članova je ponaosob iznio svoje objašnjenje zašto je došlo do te odluke.

Mike Mills: „Tijekom naše posljednje turneje, zatim dok smo radili album „Collapse Into Now“ i konačno s objavljivanjem retrospektive našeg rada počeli smo se pitati: Što je sljedeće? Tijekom tridesetogodišnje karijere koja je bila jedno pakleno putovanje shvatili smo da pjesme s posljednjeg albuma prirodno podvlače crtu pod naš zajednički rad koji je trajao punu 31 godinu. Oduvijek smo bili bend s istinskim osjećajem za riječi pjesme. Braća koja se iskreno vole i poštuju međusobno. Osjećamo se kao pioniri u tome i među nama ne postoji nesklad, dugogodišnje mržnje i odvjetnici spremni na parničenje. Odluku smo donijeli zajednički i prijateljski u najboljem interesu za onim što osjećamo i vrijeme za to je sad.

Michael Stipe: „Mudrac je jednom rekao: Treba znati kad je kraj. Mi smo zajedničkim snagama izgradili nešto izvanredno. Sada to napuštamo. Samo se nadam da naši obožavatelji shvaćaju da to nije bila jednostavna odluka. Sve ima svoj kraj i mi smo to htjeli učiniti pravedno i na svoj način. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli da postanemo R.E.M. tijekom 31 godine rada. Bilo je nevjerojatno.“

Peter Buck: „Jedna od najljepših stvari vezanih uz R.E.M. je činjenica da su albumi i pjesme koje smo napisali imale jednaku važnost za naše slušatelje kao i za nas same. To je bilo i još uvijek nam je važno. Biti djelom vaših života je nevjerojatan poklon. Hvala vam. Mike, Michael, Bill, Bertis i ja se rastajemo kao veliki prijatelji. Znam da ćemo se družiti i u budućnosti, kao što znam da ću se družiti s puno njih koji su nas godinama podržavali, ako ništa u nekoj lokalnoj prodavaonici ploča ili u zadnjem redu nekog kluba u kojem ću gledati neke devetnaestogodišnjake koji pokušavaju promijeniti svijet.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X