Glazbenici će moći naplaćivati online nastupe na Facebooku, ali još uvijek ne i u Hrvatskoj

Društvena platforma otvorila je novu opciju za naplatu online nastupa. Zasad u dvadeset zemalja svijeta.

Oprema za live streaming (Foto: Wikipedia)

Nova funkcionalnost aplikacije Facebook Pay puštena je prije nekoliko dana, što omogućuje tvrtkama, stvaraocima, glazbenicima, nastavnicima i medijskim izdavačima da naplaćuju ulaz na svoje virtualne događaje. Facebook stranice koje žele ugostiti plaćene internetske događaje moraju biti u skladu s Facebookovim pravilima o unovčavanju za pristup funkciji koja je za početak dostupna u 20 zemalja.

Konkretno to su: SAD, Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Češka Republika, Francuska, Njemačka, Mađarska, Indija, Italija, Meksiko, Nizozemska, Norveška, Poljska, Singapur, Španjolska, Švedska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Fidji Simo, šef Facebook aplikacije, napisao je u postu na Facebooku Newsroom da tvrtka neće smanjiti prihod od događanja s plaćenim internetskim pristupom “barem sljedeće godine”, kako bi podržala mala poduzeća i kreativce.

“Za transakcije na webu i Androidu u zemljama u kojima smo uveli Facebook Pay, mala poduzeća zadržavat će 100 posto prihoda koji ostvare od plaćenih internetskih događaja”, napisao je Fidji Simo.

Simo je dodao da se to odnosi samo na kupovine obavljene putem sustava Facebook Pay, navodeći da je Apple odbio zahtjev kompanije da se odrekne smanjenja prihoda od 30 posto.

“Zamolili smo Apple da smanji svoj prihod od 30 posto u App Storeu ili da nam dozvoli da ponudimo Facebook Pay kako bismo apsorbirali sve troškove za tvrtke koje se bore za vrijeme COVID-19 pandemije, ali su odbili, tako da ćemo od događaja preko App Storea isplaćivati 70 posto od ostvarenih prihoda”, rekao je.

O tome kad bi Facebook Pay mogao doći i u druge zemlje Europske unije, među njima i Hrvatsku, još uvijek nema informacija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X