Glazbenici širom svijeta odaju počast obradama najvećeg Princeovog hita ‘Purple Rain’

U kratkom vremenu od tragične prerane smrti Princea, jednog od najutjecajnihih pop umjetnika svih vremena, mnoge su njegove kolege osjetile potrebu odati počast legendi obradom neke od njegovih pjesama na vlastitim koncertima. No čini se da im je ipak najomiljeniji ikonički hit iz 1984. ‘Purple Rain’.

David Gilmour (Foto: Zoran Stajčić)
David Gilmour (Foto: Zoran Stajčić)

Nakon dirljive izvedbe ovog pop klasika koju je prošlog vikenda bruklinškoj publici priredio Bruce Springsteen, američka je glumica i pop-rock pjevačica Kelly Clarkson istu je pjesmu izvela na koncertu u Princeovom rodnom gradu. Pobjednica American Idola i vlasnica triju Grammyja otpjevala je pjesmu po želji publike, naglasivši kako je i njoj upravo “Purple Rain” najdraža njegova stvar. Pjesmu je otpjevala emotivno i strastveno, a dirljiva je izvedba ganula i publiku na koncertu i publiku diljem svijeta kojim se ova snimka proširila brzinom munje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XFheva_Fg6A[/youtube]

Legendarni bivši vokalist i gitarist Pink Floyda, David Gilmour, na nedjeljnom je koncertu u Londonu također odao počast velikom Princeu, iznenadivši publiku izvedbom amalgama “Purple Rain” i velikog klasika vlastitog bivšeg benda “Comfortably Numb” koji se u Princeov klasik savršeno uklopio i značenjem i zvučanjem. Pozornica Royal Albert Halla za vrijeme je epske osmominutne izvedbe bila prigodno okupana ljubičastim svjetlom, a publika je ostala osupnuta dirljivim spojem dvaju klasika na kojeg bi i sam Prince vjerojatno bio ponosan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UcDHXoQmxu0[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X