Glazbeno akcijska komedija ‘Riffs of Revolution’ stiže u Zagreb

Film autora Jurice Hižaka, doživjet će 25.11. svoju zagrebačku kino premijeru, nakon čega kreće i u kino distribuciju.

Riffs of Revolution (foto: Press)

Film “Riffs of Revolution”, nastao u produkciji udruge Rebl Film i udruge Trash, autora Jurice Hižaka, doživjet će 25.11. svoju zagrebačku kino premijeru, nakon čega kreće i u kino distribuciju.

Kad postoji ideja za film, a nema se love, što se može dogoditi? Dva su scenarija: ili odustaneš od svojih snova i ne napraviš ništa ili se uhvatiš u koštac sa situacijom, skupiš ekipu sastavljenu od entuzijasta i u tri i pol godine snimiš film. E, upravo to dogodilo se s “Rifovima revolucije” (Riffs of Revolution), najnovijim uratkom Jurice Hižaka.

Ideja za film seže u daleku 2012.god. kada je ekipa prijatelja uz pivo prepričavala nemili događaj s jedne lokalne svadbe na koju su upali službenici ZAMP-a i doslovno prekinuli svečani događaj tražeći popis pjesama kako bi naplatili tantijeme. Jurici Hižaku priča se učinila filmičnom, te je krenuo u pisanje scenarija. No, kako to biva u Lijepoj našoj, napisani scenarij bio je odbijen, te potom skupljao prašinu u ladici punih 5 godine, što zbog pomanjkanja podrške nekih institucija, što zbog prioritetnijih životnih okolnosti.

Onda se nakon 5 godina skupljanja prašine dogodila kava Jure Hižaka i Tomislava Šipeka (dr. Zemp) na kojoj su se složili da je vrijeme da napokon krenu s realizacijom filma pa makar i u mikrobudžetnoj produkciji. Članovi Udruge Trash uključili su se u projekt, no scenarij je iziskivao puno veću ekipu, tako da je Jurica Hižak okupio poprilično veliku skupinu sličnih entuzijasta, starih i novih prijatelja, članova rodbine i sponzora koji su se uključili u projekt.

S obzirom da je riječ o glazbenom filmu, glumci koji čine Razor Jet (rock grupu iz filma) morali su prije samog snimanja filma naučiti svirati i pjevati pjesme kako bi izgledali što uvjerljivije na velikom platnu, a snimanje glazbe počelo je već na jesen 2019. odnosno 4 mjeseca prije prve klape. O glomaznosti cijelog projekta govori i činjenica da je film sniman na 35 lokacija uključujući rock klubove, glazbeni studio, limuzinu, frizerski studio, shopping centar i različite eksterijere u centru Varaždina.

Što se tiče samog filma, on je žanrovski smješten između rokenrol bajke i akcijske komedije, s posebnim naglaskom na odnos između (komercijalne) pop glazbe i rokenrola gdje rokenrol igra ulogu magičnog agenta koji u kritičnom trenutku spašava protagoniste. Priča je to o bendu kojeg establišment želi transformirati u marionetski boy-bend i koja će sigurno biti zanimljiva, ne samo glazbenicima koji nehotice „prodaju dušu“, već i svim onim gledateljima željnim inteligentne i duhovite fabule.

Nakon festivalskih projekcija u Ormožu, Vinkovcima, Varaždinu i Beogradu, film napokon stiže i u Zagreb, u veliku dvoranu kina SC, gdje će gledatelji imati jedinstvenu priliku upoznati redatelja i filmsku ekipu, a odmah potom očekuje ih i atraktivan koncert filmskog benda „Razor Jet“ koji će u kafiću ITD kazališta odsvirati dio filmskog soundtracka.

Nakon zagrebačke premijere 25. studenog, film će početkom prosinca 2023. ući u kino-repertoar kina Gaj u Varaždinu i kina Forum u Zagrebu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X