Grše na Ljetu u MSU – brz i žestok

Jedan od najzanimljivijih i najtalentiranijih repera mlađe generacije jasno je demonstrirao koliko je zanimljivo i energično koncertno ime jednako dobro se snalazeći u trap ritmovima, hardcore rap zvuku, a povremeno i u reggaeton stilu.

Grše u MSU (foto: Dino Šantić/@shotbydino)

Program Ljeta u MSU u subotu je po prvi put ugostio Gršu. Jedan od najzanimljivijih i najtalentiranijih repera mlađe generacije opravdao je očekivanja stigavši na ovaj koncert na krilima velikog uspijeha hita “Mamba” ali i još uvijek aktualnog odličnog prošlogodišnjeg albuma “Platinum”. Spletom nesretnih okolnosti, Gršu dosad nisam imao priliku poslušati uživo, pa je tako napokon došlo vrijeme da ispravim i tu nepravdu.

Koncert je počeo možda i malo prežestoko jer je publici tek pristigloj u prostor terase muzeja čini se trebalo neko vrijeme da se zagrije, pa su aduti kao što su “Badr Hari”, “Zenit” ili “Mamići” ispucani prerano dok je Grše pozivao publiku naprijed na malo skakanja. No, sve je pomalo dolazilo na svoje mjesto ili, bolje rečeno, sve se pomicalo sa svojih mjesta, a Grše se pokazao u najboljem svjetlu točnim, izvježbanim i gotovo nepogrešivim i energičnim izvedbama pjesama sa svoja dva albuma. Publika je sve više repala i urlala refrene, a kao gost se u jednom trenutku pojavio i Bore Balboa izazvavši bučnu euforiju okupljenih.

Grše u MSU (foto: Dino Šantić/@shotbydino)

Grše je uz pratnju i skakanje publike neumorno izvodio “Highlife” i “Konobar”, jednu od ovom potpisniku najboljih pjesama s “Platinuma”, a naravno da je odlično primljena i već spomenuta “Mamba”. Tko je upoznat s “Platinumom” nije mogao ne zapamtiti odličan komad pomalo metaloidnog rapa “Pump It” i dakako da je ta stvar izazvala najžešće skakanje u publici. Ovaj momak jasno je demonstrirao koliko je zanimljivo i energično koncertno ime bez problema se snalazeći jednako dobro u trap ritmovima, hardcore rap zvuku, a povremeno i u reggaeton stilu.

Brza i žestoka vožnja tako je, čini se, došla do kraja i ranije nego sam očekivao, dok je Grše pričao o početku ljeta, završetku škole ili ispitnim rokovima za studente. Naglo usporenje dogodilo se s izvedbom vrlo osobne Gršine pjesme “Suza” izvedene u ambijentu upaljenih svjetala na mobitelima. Ipak, da sve završi žestoko pobrinula se po drugi put izvedena “Highlife”.

Grše u MSU (foto: Dino Šantić/@shotbydino)

Grše je ponovno opravdao zasluženi uspjeh svakog svojeg singla odrepavši cijeli koncert na vrlo zavidnoj tehničkoj razini. Zahvaljujući se publici, sve ih je pozvao na vjerojatni jesenski koncert u Tvornici. Na kalendarski početak ljeta dobili smo Dalmacija lifestyle u svom punom koncertnom neobuzdanom sjaju. Bude li ovako i najesen, Tvornica će proključati bez ikakvih problema, a možda do onda i čujemo neki novi singl koji bi mogao nastaviti putevima “Mambe”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X