Grupa Nemanja u društvo pobjednika mađarskog BUSH Festivala

Pulsko-zagrebački sastav iduće godine bi trebao nastupiti na najutjecajnijem mađarskom showcase festivalu u Budimpešti.

Nemanja na BUSH-u 2021.

31 umjetnik iz 16 zemalja imao je priliku predstaviti svoju glazbu na ovogodišnjem izdanju budimpeštanskog Showcase Hub festivala alias BUSH festivala. Događaj je poznat kao klupski festival s više prostora, ali ovaj je put tim BUSH-a to trebao izvesti kao potpuno internetsku operaciju. U posljednja tri tjedna mađarska publika je kroz seriju kratkih i zanimljivih videozapisa upoznala najkvalitetnije glazbene umjetnike iz regije Srednje i Istočne Europe, a sada znamo i dobitnike nagrada koje su ponudili međunarodni partneri na festivalu.

“Dan prije festivala, mađarska je vlada primijenila restriktivne zakone zbog pandemije, što je značilo da se glazbena izložba i konferencija mogu dogoditi samo putem interneta. Cilj festivala je publici i industriji predstaviti najnaprednije umjetnike u nastajanju. Bio je popriličan izazov istaknuti se u preplavljenim feedovima društvenih mreža jer ti izvođači obično nisu dobro poznati, međunarodno afirmirani umjetnici. Kao reakcija na okolnosti rodila se u BUSH-u video ekstravaganca koja nikada nije trebala funkcionirati kao platforma za mrežne emisije, već kao zanimljiva serija videozapisa koji se fokusiraju na jedinstvenost svakog umjetnika. Ovi videozapisi osvjetljavaju zabavne činjenice poput benda koji će stići na dress up party u kostimima Back To The Future, na čiji je zvuk utjecala patka mandarina ili koji vjeruje da su Štrumpfovi ključna kulturna vrijednost”, pojasnili su iz BUSH-a.

7 od 31 sjajnog umjetnika osvojilo je nagrade koje nudi pet partnera na ovogodišnjem izdanju BUSH-a, a među njima je i hrvatski bend Nemanja koji će nastupiti iduće godine na BUSH-u.

Ukupan broj pregleda internetskog događaja i video snimaka premašuje 100 000, a organizatori se nadaju da će sljedeće godine BUSH moći u stvarnom životu dočekati ljubitelje glazbe i predstavnike glazbene industrije u formatu klupskog festivala s više prostora koji Budimpeštu i njezine klubove čini glazbenom prijestolnicom istočne Europe na nekoliko dana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X