Guns N’ Roses u originalnoj postavi dolaze na Coachellu

Osim nastupa na Coachelli, u planu je i stadionska turneja.

Guns N' Roses
Guns N’ Roses

Čuda se događaju, ali ovo je čudo nad čudima. Vijest je prvo objavio portal Billboard, a potom i svi ostali. Axl i Slash, dva najposvađanija tipa na svijetu, stati će jedan do drugoga na pozornici, prvi put nakon 17. srpnja 1993. i koncerta u Buenos Airesu.

Vijest, dakle, glasi: Guns N’ Roses nastupit će na čuvenom kalifornijskom festivalu Coachella Music & Arts, koji će se dogoditi u svibnju 2016. Bend također pregovara i o 25 koncerata na američkim stadionima, a turneja bi trebala početi 6. svibnja u Las Vegasu. Zna se i cijena – bend traži tri milijuna dolara po nastupu, a ulaznice će se prodavati za najmanje 250 dolara. Sitnica.

Priče o reunionu Gunsa redovita su godišnja pojava u svjetskim medijima, a tako je izgledalo i ovoga puta kada su portali prenijeli nedavnu izjavu Slasha o njegovoj „otvorenosti za suradnju“. No, izgleda da nikad bliže ponovnom okupljanju nisu bili. Osim Axla Rosea na mikrofonu i Slasha na gitari, pretpostavlja se da bi „originalna postava“ podrazumijevala Duffa McKagana na basu, Izzyja Stradilna na ritam gitari i Matta Soruma na bubnjevima, budući da je izvorni bubnjar Steven Adler pretrpio težak moždani udar i zauvijek objesio palice o klin.

Za one koji su prespavali kraj osamdesetih i početak devedesetih, ili se možda tada nisu ni rodili, samo nekoliko natuknica: prvijenac grupe „Appetite for Destruction“ prodan je u 30 milijuna primjeraka i do danas je ostao najprodavaniji debitantski album u povijesti. Gunsi su bli najveći bend u svemiru, a ubrzano su se počeli raspadati tijekom snimanja obimnog albuma „Use Your Illusion“. Svađa je bila javna i brutalna, a šanse za ponovno okupljanje bile su manje od čak i od reuniona ABBA-e. Bonus zanimljivost: zbog kontroverzne slike na omotu albuma koja implicira silovanje, ploča „Appetite for Destruction“ povučena je iz prodaje da bi se ubrzo pojavila u dućanima s novom naslovnicom. Svuda, osim u bivšoj Jugoslaviji. Stoga ovdašnjici vlasnici ovog LP-ja mogu sasvim dobro utržiti svoj primjerak na e-Bayu.

Ne treba se previše čuditi što su se Gunsi odlučili vratiti baš na Coachelli. Taj festival ima dugu povijest uspješnog nagovaranja bendova na ponovna okupljanja: Rage Against the Machine (2007), My Bloody Valentine (2009), Pulp (2012), Outkast (2014)…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X