Gužva u 16-ercu izbacila ‘Bjelinu’

Legendarna osječka Gužva u 16-ercu predstavlja spot za novu pjesmu ‘Bjelina’, drugi singl s nadolazećeg albuma.

Gužva u 16-ercu (Foto: promo)

Riječima autora pjesme, Igora Dmitirića Mute, frontmena benda, pjesma govori o ljudskim slabostima i o tome kako smo svi skloni da pobjegnemo u neku vrstu ovisnosti kada se nađemo u nekom problemu.

“Prva ideja mi je bila, dok sam se igrao sa gitarom i pjevušio neku svoju melodiju u glavi, da napišem pjesmu koja govori o ovisnosti o drogama Imam dosta prijatelja koji muku muče s tim godinama, a ishod je neizvjestan. Na kraju sam se prešaltao i napisao pjesmu koja govori o ljudskim slabostima”, rekao je povodom nove pjesme Muto, frontmen Gužve.

Spot u režiji Krešimira i Luke Pejića prikazuje kako osoba može završiti ako slijedi poroke uslijed bježanja od životnih problema te nemogućnosti da se suoči sa surovom realnošću.

“Mi smo stvarajući i snimajući novu pjesmu nakratko pobjegli od stvarnosti. Kreativni rad je sjajna terapija i u mnogo normalnijem vremenu nego što je ovo u kojem živimo. Svako od nas se tijekom ove godine osjetio barem nekoliko puta bespomoćnim i anksioznim te mislimo da široj publici neće biti problem da se prepozna u refrenu naše nove pjesme, iako je ona izvorno napisana da potakne ljude na opasnost od bilo koje vrste ovisnosti. Nadamo se da će nova godina donijeti neke vedrije tonove, a mislimo da je ova naša nova pjesma potpuno adekvatna za posljednji ispraćaj ove užasne”, poručili su momci iz Gužve.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X