Ho ho horor Božić

Za one koji sanjaju krvavi Božić.

‘Silent Night, Deadly Night’

Nekima je vrijeme oko Halloweena najbolje za gledanje filmova strave, a neki to rade tijekom cijele godine. No ima i onih koji, dok ostali traže utočište od niskih temperatura u nečemu što će ih ušuškati, će se posvetiti scenama koje će im slediti krv u žilama.

Za vas koji ste raspoloženi zaprljati svoje ekrane crvenom bojom, a koja ne dolazi isključivo od božićne zvijezde ili adventskih svijeća, napravili smo jednu malu zločestu listu uglavnom slasher horor filmova. Uživajte u ho ho horor Božiću!

Silent Night, Bloody Night (1972)

Film spore radnje, uvrnutog kraja i super jezive atmosfere; ukleta kuća, misteriozni pozivi te malo mjesto puno mračnih tajni.

Black Christmas (1974)

Ovaj klasik jedan je od najpoznatijih i voljenijih božićnih horora. Radnja se odvija u kući sestrinstva koju terorizira stranac upućujući zastrašujuće telefonske pozive, a zatim ubijajući sestre iz sestrinstva tijekom božićnih praznika.

Christmas Evil (1980)

Zapravo jedna tužna priča o radniku u tvornici igračaka, koji je mentalno oštećen kao dijete kada je saznao da Djed Mraz ne postoji. Radeći u tvornici gdje ga svi omalovažavaju, doživi živčani slom te kreće u božićni ubilački pohod.

Terror Train (1980)

Ovaj film vrijedi pogledati kako zbog radnje, tako i zbog horor dive Jamie Lee Curtis i njenih ikoničnih vriskova. Šestero studenata odgovornih za šalu koja je pošla po zlu prije tri godine našlo se na meti maskiranog ubojice, dok se voze u vlaku gdje su priredili novogodišnju kostimiranu zabavu.

New Year’s Evil (1980)

Ako ste raspoloženi za kul estetiku i glazbu; tijekom proslave nove godine, pjevačica prima telefonski poziv u kojem saznaje da će, kada nova godina udari u svakoj vremenskoj zoni, netko biti ubijen – a ona će biti posljednja.

Silent Night, Deadly Night (1984)

Jedan od meni osobno dražih, ovaj film ne čeka dugo da krene sa čudnim scenama i krvavim pohodima; mali Billy svjedoči kako Djed Božićnjak brutalno ubija njegove roditelje. Godinama kasnije, kada mora zamijeniti odsutnog Djeda Mraza u trgovini, njegova se trauma iz djetinjstva ponovno materijalizira.

Don’t Open till Christmas (1984)

Netko s vrlo malo božićnog duha ubija bilo koga u odijelu Djeda Božićnjaka jedne londonske blagdanske sezone, a Scotland Yard ga mora zaustaviti prije nego što svoje podvige pretvori u godišnju tradiciju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Pjevajmo do izbora

Muzika ne dobiva izbore. U to su izgleda podjednako uvjerene sve političke
Idi na Vrh
X