‘Hope’s Beautiful Daughters’ – novi album Katarine Juvančič i Dejana Lapanje

Stray Cat Tunes upravo je izdao novi album Katarine Juvančič i Dejana Lapanje – ‘Hope’s Beautiful Daughters’.

Katarina Juvančič i Dejan Lapanja 'Hope's Beautiful Daughters'

Ideja o projektu nastala je nakon nastupa na festivalu Tradfest u svibnju 2013. u Edinburghu, s kojim je Katarina Juvančič htjela proslaviti svoje 15-godišnje prijateljstvo sa škotskim glazbenicama i glazbenicima.

Album je glazbeno-narativne prirode, snimljen u potpunosti na engleskom jeziku, osim pjesme “Svarilo Janezu”, koji je adaptacija škotske narodne pjesme “Mickey’s Warning”.

Sve pjesme i priče na albumu se  dodiruju misli svetog Augustina: “Nada ima dvije prekrasne kćeri – bijes i hrabrost. Bijes zbog situacije u kojoj se nalazimo i hrabrosti kako bi pronašli izlaz i promijenili sutuaciju. ” Tematski se također dotiče sudbina poznatih žena iz prošlosti kao što su Irena Sendler, Rosa Luxemburg, Frida Kahlo.

Katarina Juvančič i Dejan Lapanja

“Hope’s Beautiful Daughters” je također prva slovensko-škotska glazbena suradnja te vrste u povijesti u kojoj je sudjelovalo 17 renomiranih umjetnika iz obje zemlje.

Slovenski bend čine: Katarina Juvančić – voditelj projekta, producent, izdavač, tekstovi, glazba, vokal; Dejan Lapanja – gitara, klavijature, vokal, aranžmani, producent, miks, mastering; Matija Krečič – violina; Klemen Krajc – bas; Gašper Peršl – bubnjevi, udaraljke; Salamandra Salamandra (Samo Kutin: kalabash, ngoni, Kalimba, orguljice-vokal, Matej Magajne – gitara, bas gitara, Sabina Magajne Bogolin – francuski rog, vokal; Dejan Lapanja – bubnjevi, udaraljke), Tinka Volarič – ilustracije, teksta; Jerneja Rodicu – dizajn.

Škotski bend: Karine Polwart (najpoznatija škotska pjevačica, dobitnica brojnih nagrada BBC-a) – vokal, gitara; Seylan Baxter  – violončelo, Fiona Cuthill (Rallion, Raintown) – violina; Paul Tasker  – gitara, Lawrence Tulloch, Tom Muir, David Campbell – pripovjedači.

Naslovnica albuma slika koja simbolizira i predstavlja bijes i hrabrost kao dva dinamična entiteta koji se stalno vrte oko našeg svijeta i oblikuje nas kao ljudska bića i kao društvo.

Katarina Juvančič i Dejan Lapanja trenutno nastupaju u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, promocija albuma na domaćem i regionalnom terenu predviđena je krajem 2014. i početkom 2015. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X