Hrvatska koncertna publika nije podlegla atmosferi panike, prodaja ulaznica za nadolazeća događanja bilježi rast

Donosimo analizu Berislava Marszaleka, prvog čovjeka Entrio.hr-a, najveće hrvatske ticketing agencije vezano za utjecaj svjetske zdravstvene krize na događanja i prodaju ulaznica u Hrvatskoj.

(Foto: promo / Entrio.hr)

U vrijeme svjetske zabrinutosti oko novog virusa čiji su se prvi slučajevi pojavili i u Hrvatskoj, primjetan je povećani interes kupaca i partnera vezano za tu tematiku. U svrhu toga javno se obratio Berislav Marszalek, osnivač i direktor Entria kako bi prokomentirao trenutnu situaciju u hrvatskoj event industriji.

„Htjeli bismo umiriti naše kupce i napomenuti kako će se, prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, svaki od preko 150 događaja u Hrvatskoj koji su trenutno u prodaji putem Entria – regularno održati. Dapače, prema analizi koju smo napravili ovaj vikend, ulaznice se prodaju uobičajenim tempom. Čak je broj prodanih ulaznica u zadnjem tjednu veljače, nadmašio prvi i drugi tjedan”, izjavio je Marszalek.

U prilog toj tvrdnji priložena su dva grafikona – jedan koji prikazuje trend prodaje 70 najvećih Entrio događanja tijekom veljače, čija prodaja je počela prije 1. veljače i završava nakon 1. ožujka

Prodaja ulaznica u veljači, Entrio.hr – Grafikon br. 1

Drugi grafikon prikazuje isti trend, s time da su iz kalkulacije uklonjena dva velika događaja koji su, zbog najave novih izvođača i promjene cijena, uzrokovali veliki skok u prodaji u trećem tjednu.

Prodaja ulaznica u veljači, Entrio.hr – Grafikon br. 2

Oba grafa pokazuju stabilan i ujednačen trend kupovine ulaznica kroz cijelu veljaču – i prije i poslije dolaska prvih slučajeva virusa u Hrvatsku.

“Na dnevnoj bazi pratimo aktualna zbivanja i preporuke hrvatskih zdravstvenih institucija koje su, kako se sada čini, odlično odreagirale i drže situaciju pod kontrolom. Svakako savjetujemo svima da se ponašaju odgovorno i prate upute nadležnih institucija, ali čvrsto vjerujemo da mjesta za paniku nema i da će građani moći po planu uživati na svojim omiljenim događajima. Izgleda da Hrvati koji izlaze na događanja, a u Entrio sustavu je to većim dijelom urbana populacija između 20 i 40 godina, nisu podlegli atmosferi panike koja se ovih dana, često pretjerano, širi”, zaključio je Berislav Marszalek.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X