Hrvatska koncertna publika nije podlegla atmosferi panike, prodaja ulaznica za nadolazeća događanja bilježi rast

Donosimo analizu Berislava Marszaleka, prvog čovjeka Entrio.hr-a, najveće hrvatske ticketing agencije vezano za utjecaj svjetske zdravstvene krize na događanja i prodaju ulaznica u Hrvatskoj.

(Foto: promo / Entrio.hr)

U vrijeme svjetske zabrinutosti oko novog virusa čiji su se prvi slučajevi pojavili i u Hrvatskoj, primjetan je povećani interes kupaca i partnera vezano za tu tematiku. U svrhu toga javno se obratio Berislav Marszalek, osnivač i direktor Entria kako bi prokomentirao trenutnu situaciju u hrvatskoj event industriji.

„Htjeli bismo umiriti naše kupce i napomenuti kako će se, prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, svaki od preko 150 događaja u Hrvatskoj koji su trenutno u prodaji putem Entria – regularno održati. Dapače, prema analizi koju smo napravili ovaj vikend, ulaznice se prodaju uobičajenim tempom. Čak je broj prodanih ulaznica u zadnjem tjednu veljače, nadmašio prvi i drugi tjedan”, izjavio je Marszalek.

U prilog toj tvrdnji priložena su dva grafikona – jedan koji prikazuje trend prodaje 70 najvećih Entrio događanja tijekom veljače, čija prodaja je počela prije 1. veljače i završava nakon 1. ožujka

Prodaja ulaznica u veljači, Entrio.hr – Grafikon br. 1

Drugi grafikon prikazuje isti trend, s time da su iz kalkulacije uklonjena dva velika događaja koji su, zbog najave novih izvođača i promjene cijena, uzrokovali veliki skok u prodaji u trećem tjednu.

Prodaja ulaznica u veljači, Entrio.hr – Grafikon br. 2

Oba grafa pokazuju stabilan i ujednačen trend kupovine ulaznica kroz cijelu veljaču – i prije i poslije dolaska prvih slučajeva virusa u Hrvatsku.

“Na dnevnoj bazi pratimo aktualna zbivanja i preporuke hrvatskih zdravstvenih institucija koje su, kako se sada čini, odlično odreagirale i drže situaciju pod kontrolom. Svakako savjetujemo svima da se ponašaju odgovorno i prate upute nadležnih institucija, ali čvrsto vjerujemo da mjesta za paniku nema i da će građani moći po planu uživati na svojim omiljenim događajima. Izgleda da Hrvati koji izlaze na događanja, a u Entrio sustavu je to većim dijelom urbana populacija između 20 i 40 godina, nisu podlegli atmosferi panike koja se ovih dana, često pretjerano, širi”, zaključio je Berislav Marszalek.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X