Hrvatski katolički radio odgovorio na apel glazbenika i počinje emitirati isključivo domaću glazbu

Hrvatski katolički radio pridružio se inicijativi čiji je cilj da se barem tantijemima od emitiranja na radio i TV postajama umanji financijska šteta koju hrvatski izvođači i autori trpe zbog otkazivanja svih javnih nastupa.

Hrvatski katolički radio

“Sukladno pozivu kojeg je hrvatskim radio i tv postajama uputio hrvatski glazbeni savez UNISON kojeg čine strukovne glazbene udruge: Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika (HUOKU) te Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG) Hrvatski katolički radio (HKR) odlučio je do daljnjeg u svom programu emitirati samo isključivo glazbu hrvatskih autora i izvođača”, javljaju iz Katoličkog radija.

Trenutno najozbiljniju štetu trpe glazbeni izvođači kojima su prihodi vezani ponajviše za javna pojavljivanja, koncerte i direktnu prodaju glazbe, te se radijski i TV eter nameću kao koncertna pozornica i prostor imun na virusnu pandemiju i zabrane okupljanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X