Hvalevrijedan međunarodni studijski projekt ‘Pionirski dom’ ulazi u treću fazu

Jedan od predavača na skorašnjoj EduSplash radionici produkcije zvuka te dobitnik pet Porina, nagrađivani pulski producent Edi Cukerić, prije tri godine pokrenuo je hvalevrijedan međunarodni projekt ‘Pionirski dom’. Rezidencija ‘Pionirski dom’ je međunarodni studijski (audio) susret koji spaja suvremenu glazbu sa autorstvom pjesnika, a odvija se u prostoru udruge Tondak u Društvenom centru Rojc u Puli.

Mario Knezović (foto: promo)

Nedavno su objavljeni rezultati druge rezidencije, točnije digitalno izdanje sa sedam skladbi, na kojoj su kao autori sudjelovali tekstopisac i frontmen mostarske grupe Zoster Mario Knezović te jedan od najpoznatijih domaćih drum’n’bass producenata Filip Vrtarić aka Motovunski (jedan od izvođača s PDV etikete Pozitivnog ritma). Kao i na prvoj rezidenciji – na kojoj su autori bili Aleksandar Stojković St, pjesnik i frontmen Goribora te trombonist, jazz glazbenik Luka Žužić – i ovaj su put kao stalni članovi rezidencije muzičku podršku dali Alen Rosanda, klavijaturist i gitarist pulskog sastava The Chweger te Branko Crnogorčić, producent, snimatelj i član pulskog benda Snovi.

Trenutno je u tijeku treća rezidencija na kojoj kao gosti sudjeluju osječki reper Stjepko Galović – Kandžija i sarajevski multiinstrumentalist Srđan Vranić – Duco član Rundek Cargo Tria. PDV Records inače distribuira Kandžijin recentni album “Beton”, a suradnja je započela prije par godina kada je PDV objavio izdanje “Dvojezična pločna” projekta Bvandžija (Kandžija i Bvana Herbalajzer).

– Fizičko izdanje, i to na vinilu, ne u CD formatu, u planu je tek nakon treće rezidencije, i to kao kompilacija najboljih pjesama s tih rezidencija – kaže Cukerić, dodajući da cijeli projekt sufinancira Grad Pula. U svojoj dugogodišnjoj karijeri glazbenog producenta Edi Cukerić radio je sa nizom renomiranih hrvatskih i inozemnih izvođača (Gustafi, Hladno Pivo, Darko Rundek Cargo Trio, Bambi Molesters, Chris Eckman, Terry Lee Hale, Goribor, Nola, Massimo, Arsen Dedić, Franci Blašković & Gori Ussi Winetou, The Chweger, Dogma, Jelena Radan, Kawasaki 3P, Sara Renar…), a nedavno producirao je i zadnji studijski album Fakofbolana “Provincija uzvraća udarac” u izdanju PDV-a.

Važno je napomenuti humanitarni karakter rezidencije. Naime, sredstva prikupljena downloadom (koliko god tko želi platiti, uz minimalni iznos za ‘skidanje’ od šest eura, iako se slušati može besplatno) i ovaj će se put donirati nekoj od ustanova rehabilitacijske skrbi, u cilju kupovine glazbenih instrumenata za njihove štićenike. Prvi su put, koncem prošle godine, štićenicima pulskog Dječjeg doma ‘Ruža Petrović’ poklonili klavijature i akustičnu gitaru.

EduSplash multimedijska platforma za edukaciju i razvoj započinje niz novih besplatnih edukacija. EduSplash platforma osmišljena je s ciljem približavanja audiovizualnih djelatnosti mladim i kreativnim pojedincima i motiviranja za daljnji angažman u kulturi. Središnje mjesto provedbe njenih edukacijskih programa je klub Kotač smješten u prizemlju Društvenog Centra Rojc (Gajeva 3, Pula). Do 13. siječnja prijaviti se možete za dvije radionice: radionicu produkcije zvuka i radionicu Ableton Live.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X