I Beč otkazao koncert grupe Pantera

Nakon što je ponovno oformljena američka heavy metal atrakcija Pantera izbačena s ovogodišnje liste izvođača na njemačkim festivalima Rock Am Ring i Rock Im Park zbog rasističkih ispada u prošlosti od strane pjevača Phila Anselma, bečki organizator otkazao je i austrijski koncert.

Pantera (Foto: Wikipedia)

Nakon što je thrash metal bend Pantera maknut s liste gostujućih bendova s njemačkih festivala Rock im Park i Rock am Ring, iz austrijske stranke Zelenih su tražili otkazivanje planiranog koncerta američke grupe 31. svibnja u bečkom Gasometru.

Na pitanje APA-e, organizator Barracuda Music prvo je rekao: “Trenutno ispitujemo mogućnost otkazivanja nastupa”. Na prethodni upit PULS-a 24 nisu željeli ništa komentirati, te su optužbe odbacili kao “njemačku temu”. No pritisnuti rastućim nezadovoljstvom, organizatori su donijeli odluku da se koncert otkazuje i kako će sav novac od ulaznica biti vraćen.

“Zbog svoje nacionalsocijalističke prošlosti, Beč ima posebnu povijesnu odgovornost da se suprotstavi svakom obliku desnog ekstremizma. Pojava Pantere potpuno je nespojiva s ovom odgovornošću”, poručili su bečki Zeleni i dodali: “Stoga je poruka iz Beča jasna: Nema pozornice za Hitlerov pozdrav, nema pozornice za Panteru!”

Dva velika njemačka festivala uklanjaju Panteru iz line-upa zbog Anselmovih rasističkih ispada iz prošlosti

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X