I sud u Pazinu zabranio pulski koncert ‘Duško Kuliš i prijatelji’

Spomenuti koncert trebao se održati 25. ožujka u pulskom Domu Sportova. Kad su tiskani plakati i prodano oko 80% kapaciteta dvorane gradonačelnik Filip Zoričić naprasno je zabranio korištenje spomenutog gradskog prostora za tu svrhu. Danas je isto odlučio i Trgovački sud u Pazinu.

Duško Kuliš je prvi hrvatski pjevač s adresom u Hrvatskoj kojem je u njegovoj zemlji i sud onemogućio održavanje koncerta. Njegov jedini krimen je glazba koju voli i izvodi.

Organizator koncerta “Duško Kuliš i prijatelji” agencija Hiljadarka, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, te za nadoknadu za financijsku štetu tražio privremenu mjeru, odnosno ništa drugo već da se koncert održi zakazanog 25. ožujka i da bi u slučaju pozitivnog ishoda odustali od daljnjih postupaka.

No Trgovački sud u Pazinu, tj. sudac Damir Rabar, donio je danas drukčiju presudu. Koncert ne dozvoljava ni sud uz obrazloženje “da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta”.

O kakvim pretpostavkama je riječ teško je dokučiti, obzirom da je pulski Dom sportova funkcionalan, termin slobodan, a organizator, glazbenici i publika voljni održati i popratiti ga. Napominjemo još jednom da je u trenutku samovoljnog Zoričićevog otkazivanje bilo prodano 80% kapaciteta dvorane.

“Na tu odluku nećemo se žaliti prvenstveno zbog toga što smatramo da nema smisla, te da viši sud neće do 25. ožujka, kada se koncert trebao održati, uspjeti donijeti odluku. Sada ćemo u ovom postupku istaknuti službeni zahtjev za naknadu štete”, izjavio je za Hinu odvjetnik Srđan Simić koji zastupa interese agencije Hiljadarka.

“Trgovački sud u svom odlučivanju nije uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene mjere koju je tražio organizator koncerta” – ostat će upisano u povijest kao razlog zbog kojeg je de facto i de jure spriječeno održavanje koncerta “Duško Kuliš i prijatelji”, čime je Duško Kuliš prvi hrvatski glazbenik s adresom u Hrvatskoj kojem je u njegovoj zemlji i sud onemogućio održavanje koncerta. Njegov jedini krimen je glazba koju voli i izvodi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X