IDEM se raspada u novom singlu

Najava skorog izlaska drugog studijskog albuma ‘CIAO’.

IDEM (foto: Mario Gregov)

„Raspadam“ novi je IDEM-ov singl i najava skorog izlaska drugog studijskog albuma „CIAO“. Pjesmu „Raspadam“ napisao je Antun Aleksa, za miks i mastering bio je zadužen Dominik Kisić, dok je spot u potpunosti realizirao stari IDEM-ov suradnik Pavle Kocanjer.

„Zadnjih godina se sve češće osjećam kao da se raspadam – fizički i psihički. Tempo je ubitačan. Kao da živim u svijetu gdje svi jurimo bez stajanja. U trku jedem, pijem, tipkam, rješavam poslove, volim, ljutim se, a nekad imam filing da u trku i spavam. U tom svijetu vrijeme nenormalno brzo prolazi, a proporcionalno s time se i tijelo kvari,“ izjavio je povodom puštanja singla IDEM i dodao: „Jedan meni veoma drag bend je jednom postavio pitanje “Di ćemo sad kad su nam prošle dvadesete?”. Rođendani se redaju da ni ne skužim, ali paradoksalno sa svim prethodnim izjavama moram priznat da mi je svakim novim danom život sve ljepši i draži. Al brate, baš bi mogli svi skupa malo usporit. Ja prvi.“

Međutim, kako je krenulo teško da će IDEM prvi usporiti. U srijedu 22. svibnja nastupa u beogradskom KC Gradu, a u nedjelju 26. na Zagreb Beer Festu koji se održava na Trgu Franje Tuđmana. Lipanj će IDEM-a odvesti u ljubljanski Channel Zero (1.6.) te na jarunsko jezero gdje se održava InMusic Festival (25.6.). Raspored za srpanj zasad ima zapisane Zlarin Street Music Festival (19.), Cinehill (24.) Rocklive u Koprivnici (25.), Mudri Brk (26.) i Grafiti na gradele (27.), dok će na otok Krk, točnije u Punat stići u kolovozu. Jedan je od headlinera Beata na moru 22. kolovoza. U rujnu IDEM će nastupiti na SHIP-u, našoj najvećoj glazbenoj konferenciji i showcase okupljanju koje će se održati od 12. do 15. 9.2024. godine.

„Raspadam“ je zajedničko izdanje labela Mudri brk i Jeboton, a upravo će ovaj zagrebački kolektiv uskoro izbaciti dosta izdanja. Jedan od njih je i zajednički singl Tidal Pull x IDEM „Kad imamo mirne glave“ koji izlazi 23. svibnja. Predljetno razdoblje Jeboton zaokružuje CD kompilacijom i posebnim izdanjem tuluma VRATI SE NA PARTI u Melinu 7. lipnja.

IDEM-ov singl „Raspadam“ od danas je dostupan na svim streaming platformama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X