Idles slave pet godina ‘Brutalisma’

Reizdanje stiže u prosincu.

Idles (foto: Tom Ham)

Idles su objavili detalje novog reizdanja svog temeljnog debitantskog albuma “Brutalism”. S datumom izlaska označenim za petak, 9. prosinca preko Partisana, “Five Years of Brutalism” bit će ponovno izdano na ograničenom vinilu boje višnje s alternativnom naslovnicom. Digitalni paket sadržavat će cijeli set s njihovog nenajavljenog nastupa s BBC Introducing Stagea na ovogodišnjem Glastonburyju.

“Brutalism” je bend izvorno samostalno izdao u ožujku 2017., a nadmašivši sva očekivanja postao je jednim od najvažnijih debitantskih albuma desetljeća. Ispod površine njegove agresivne glazbe i tekstova krije se razina ispovjedne ranjivosti i iskrenosti koja ga je zacementirala kao instantni klasik.

Nakon što su prethodno objavili dva kultna EP-ja, “Welcome” iz 2012. i “Meat” iz 2015., “Brutalism” je katapultirao bend u središte pozornosti. Prikazujući sposobnost benda da sažima društveni diskurs s vrhunskom točnošću, jedna od središnjih tema albuma bilo je isticanje uloge žena u životu pjevača Joea Talbota, koji na ploči bilježi svoja iskustva s tugom i eventualnom obnovom nakon što je izgubio majku tijekom snimanja ploče nakon duge bolesti. Originalni omot albuma sadrži fotografiju njegove majke uz skulpturu koju su izradili Talbot i njegov otac. U listopadu 2017. izdano je ograničeno izdanje od 100 LP-ova s ​​pepelom Talbotove majke utisnutim u vinil.

Govoreći o albumu, Talbot kaže: “Ono što je započelo kao nadgrobna ploča prepuštanja i nemira postalo je dugo putovanje ljepote, oprosta i zahvalnosti. Nismo znali da je to i temelj koji smo gradili za kuću dupkom punu voljenih ljudi. Hvala vam.”

U 5 godina od izdanja “Brutalisma”, Idles su postigli mnogo toga, uključujući album broj jedan, rasprodane turneje i pojavljivanja na festivalima diljem svijeta. Njegov nastavak, “Joy as an Act of Resistance”, dodatno je donio pozornost bendu i otvorio put kolosalnom “Ultra Mono” – prvom albumu benda koji zasjeda na vrh ljestvice u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prošlogodišnji “Crawler” je proširio svoj zvuk melodičnijim i introspektivnijim pjesmama. Na svakom koraku bend je prikupio mnoštvo predanih pristalica – uključujući i AF Gang koji je producirao dokumentarni film pod nazivom “Don’t Go Gentle: A Film About IDLES” objavljen globalno i prikazan na mnogim međunarodnim filmskim festivalima uključujući i naš DORF.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X