Ima li Bilić emisiju zato što je Bilić ili zato što je dobar novinar?

Zašto iz sezone u sezonu on ima udarne termine za svoje emisije? Zašto je nezamjenjiv u svakoj programskoj shemi? Vole li ga gledatelji ili vlast? Možda gaf njegove novinarke slikovito daje odgovore na neke od navedenih pitanja…

(Ilustracija: Danijel Drakulić)

Mediji njegov nastup vole nazivati osebujnim – valjda je to prava riječ kad imaš vlastitu emisiju kojoj se svake sezone samo mijenja naziv, dok gosti i teme više-manje ostaju isti, kao naravno i voditelj. Voditelj koji iz emisije u emisiju pretendira na Guinessovu knjigu rekorda u kategoriji: Najduže pitanje u povijesti TV novinarstva na koje se uvijek može odgovoriti s „Da“ ili „Ne“.

Pravo je čudo kako do sada nitko od dosadašnjih gostiju nije iskoristio priliku za urnebesnu situaciju da nakon što B.B. potroši dvije minute za postavljenje pitanja, gost nemušto postavi protupitanje: „Možete li molim vas ponoviti pitanje?“. To bi bio trenutak za povijest!

No ovog puta se osebujnom uredniku dogodilo da u njegovoj emisiji novinarka Ruža Ištuk pročita u eter javne televizije pitanje gledatelja antisemitskog sadržaja. Ups!

Kako je moguće da se tako nešto dogodilo u emisiji kritičkog karaktera i s iskusnim voditeljem ispravnih stavova? – treba li postavljati takvo pitanje ili možda konstatirati da je ovog puta samo na suviše uočljiv način prijeđena etička (i etnička) granica koja se ne smije prelaziti, pa sad nema uzmaka bez određenih sankcija koje su i najavljene od strane odgovornih.

Je li emisije Branimira Bilića naginju u lijevo,  desno ili udaraju iz objektivnog centra?

Tu trilemu ostavljamo vama.

Mi pak nemamo ni dilemu ni trilemu u koju rubriku uvrstiti ovakve stvari.

Prijašnje Dno dna: Koncerti nisu bitni ako Luka nije bio tamo…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X