Amy Winehouse umrla od prekomjerne doze alkohola

Jučer su roditelji Amy Winehouse, Mich i Janis bili pozvani na londonski sud mrtvozorske djelatnosti kako bi njima i javnosti bili predočeni detalji obdukcijske pretrage preminule kćeri.

Amy Winehouse (Foto: Alex Blake / Universal Music)

Mrtvozornička istraga nesretnog događaja od prije tri mjeseca donijela je sljedeći zaključak: smrt je nastupila uslijed 416mg alkohola na 100 ml krvi. Taj precizniji način mjerenja specifičan je za Veliku Britaniju, a količina alkohola odgovara vrijednosti od nešto više od 4 promila alkohola u krvi. Prema medicinskim statističkim podacima ta je količina dovoljna za izazivanje smrti odrasle osobe, osobito kada se u obzir uzme i sitna građa pjevačice.

Amy Whinehouse mrtvu je pronašao jedan od njenih zaštitara jutro poslije kobne večeri 22. srpnja kada je posljednji put viđena kako kupuje veće količine alkoholnih pića. Istraga je potvrdila od čega je umrla slavna dvadesetsedmogodišnja pjevačica i da u njenom tijelu doista nije bilo ilegalnih supstanci u trenutku smrti.

Njen život inspirirao je mnoge a među njima je i velikan pop arta i kipar Gerald Laing. Izložba posvećena Amy Winehouse otvorena je 12.listopada u Londonu u Thomas Gibson Fine Art galeriji.

Amy Winehouse (Gerald Laing)

Saznajte više: Istraga o smrti Amy Winehouse opet na početku

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X