Izabrani novi predstavnici Skupštine predstavnika i nadzornog odbora HDS-a

Među izabranima nisu Jeronim Szabolcs Marić, Rajko Suhodolčan, Alka Vuica, Željko Houdek, Dražan Žanko, Sanja Drakulić, Željko Krznarić i Andrea Čubrić, koji su, podsjećamo, prije skupštine plasirali interni video spot zazivajući promjene unutar HDS-a i apelirajući time na članstvo da im da glas.

Izborna skupština članova HDS-a 2024. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog (Foto: HDS)

Na ovogodišnjoj, izbornoj skupštini članova HDS-a, održanoj 8. lipnja 2024., u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog okupio se veći broj članova – 119 redovnih i 12 suradnih. Skupštinu su vodili predsjednik Društva Mladen Tarbuk, podpredsjednik Miroslav Buljan i glavni tajnik Antun Tomislav Šaban. Uz veliki broj zaposlenika matice HDS-a i ZAMP-a, bile su prisutne i gošće – predstavnica revizorske kuće BDO Marina Tonžetić i predstavnica DZIV-a (Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo) Marija Šiša Hrlić.
Prisutni članovi izjašnjavali su se o izvješćima o radu HDS-a u 2023. godini – programsko izvješće usvojeno je jednoglasno, izvješće NO-a usvojeno je uz jedan suzdržan glas, financijsko izvješće usvojeno je uz jedan glas protiv, izvješće o transparentnosti usvojen je uz jedan glas protiv, kao i financijski plan za 2025., također uz samo jedan glas protiv.

Ova izborna skupština donijela je i veće promjene u strukturi Skupštine predstavnika – od 12 izabranih članova, 7 ih je novih, koji nikada do sada nisu sudjelovali u upravljanju Društvom. Od tri izabrana člana nadzornog odbora – sva trojica su novi u toj ulozi.

Članovi HDS-a izabrani u novu Skupštinu predstavnika:

1. Siniša Leopold
2. Miroslav Buljan
3. Branimir Mihaljević
4. Ines Prajo
5. Damir Urban
6. Berislav Šipuš
7. Miron Hauser
8. Ivan Josip Skender
9. Dubravko Palanović
10. Dalibor Grubačević
11. Aleksandar Antić
12. Dancing Bear Publishing d.o.o.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su:

1. Mladen Tarbuk
2. Miroslav Drljača – Rus
3. Zvonimir Dusper – Dus

Izborna skupština članova HDS-a 2024. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog (Foto: HDS)

Izborno povjerenstvo izabrano od strane Skupštine HDS-a u sastavu Jana Haluza, Sanda Majurec i Vladimir Kočiš (Zec), uz podršku stručne službe HDS-a, utvrdilo je da je zaprimljeno ukupno 118 glasačkih listića za izbor članova Skupštine predstavnika i Nadzornog odbora HDS-a.

Od zaprimljenih 118 glasačkih listića, 0 su nevažeći, dok je 118 listića važećih.

Na ovogodišnjoj je Skupštini akademik Zoran Juranić proglašen počasnim članom HDS-a, a proglašeni su, kao i svake godine, dobitnici godišnjih nagrada HDS-a, u svih sedam postojećih kategorija:

Nagradu “Boris Papandopulo” (za autorsko stvaralaštvo na području ozbiljne glazbe) dobio je Srećko Bradić – za skladbu “Olovna suza” za oktet violončela.

Nagradu „Vatroslav Lisinski“ (za doprinos hrvatskom glazbenom stvaralaštvu – pojedinci, organizacije, zajednice) dobio je Mirko Krstičević za dugogodišnji rad na promicanju hrvatske suvremene glazbe

Nagradu „Josip Andreis“ (za iznimne domete u muzikologiji ili glazbenoj publicistici) dobila je Rozina Palić Jelavić – za knjigu „Ivan pl. Zajc: hrvatska nacionalna povijesna operna trilogija: Mislav, Ban Leget, Nikola Šubić Zrinjski”, Hrvatsko muzikološko društvo, Zagreb 2023.)

Nagradu „Franjo Ksaver Kuhač“ (za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicijske glazbe)
dobio je Adam Semijalac za album “Ode dite”.

Nagradu „Miroslav Sedak Benčić“ (za autorsko stvaralaštvo na području jazza) dobili su Lela i Joe Kaplowitz za autorski rad i doprinos razvoju jazz scene u Hrvatskoj.

Nagradu „Milivoj Körbler“ (za autorsko stvaralaštvo na području popularne glazbe) dobio je Nenad Ninčević za sveukupni autorski rad.

Nagradu „Adalbert Marković“ (afirmacija položaja skladatelja i autorskih prava) dobio je Slavko Nedić za dugogodišnji urednički rad na promicanju hrvatske glazbe i hrvatskih autora u programu Hrvatskog katoličkog radija.

Saznajte više:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X