Izgubljene pjesme Bona Scotta i njegovog prvog benda Fraternity objavljene nakon 50 godina

Nikad objavljeni albumi i snimke grupe Fraternity ugledale su svjetlo dana na izdanju ‘Seasons of Change: The Complete Recordings 1970-1974’.

Bon Sott (Foto: Wikipedia)

Glazba bivšeg pokojnog frontmena grupe AC/DC, Bona Scotta napokon je objavljena nakon 50 godina čekanja u trezoru. Uz blagoslov preživjelih članova australskog rock sastava Fraternity objavljena je kompletna diskografija grupe s početka 1970-ih.

Fraternity je osnovan 1970. godine, prethodivši sada već besmrtnoj vladavini Bona Scotta kao vokala AC/DC-a. Bend je snimio dva albuma – “Livestock” iz 1971. i “Flaming Galah” iz 1972. – ali nikada nisu službeno objavljeni i Scott je 1973. otišao iz grupe.

“Scottov odnos s Fraternity slabo je dokumentiran na tržištu ponovnih izdanja. Od dva albuma koja je bend u to vrijeme snimio, “Livestock” i “Flaming Galah”, niti jedan album nije službeno objavljen. A njihova priča nikada nije točno ispričana ”, stoji u sažetku Cherry Red Recordsa.

„Glazbeno, iz svoje baze u Aldgateu u Južnoj Australiji, Fraternity je u zoru 1970-ih pokrenulo niz glazbenih stilova na rock sceni, od proto-heavy metala do countrya i soft rocka, te progresivne glazbe uz dozu psihodeličnog rocka.”

“Seasons of Change: The Complete Recordings 1970-1974” mogu se pohvaliti s tri albuma grupe Fraternity, uključujući njihove dvije kolekcije singlova koji nisu uvršteni na albumima, pjesme s EP-a, snimke uživo i pobjedu grupe Fraternity u natjecanju tj. nacionalnoj bitci bendova u njihovoj matičnoj državi Australija. “Seasons of Change” također sadrži povijest benda i dosad neviđene fotografije.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X