Sara Renar predstavlja novi angažirani singl ‘Medeja’

Sara Renar u novoj pjesmi uprizorila lik Medeje, tragične priče ženske emancipacije i težnje prema vlastitom samoostvarenju.

Sara Renar ‘Medeja’

“Medeja je arhetip. Ona je žena, majka, strankinja, čarobnica. Medeja je osveta prevarene supruge, žrtva očekivanja okoline i žrtva igre političke moći. Medeja je ubojica u najstrašnijem smislu. Ona se ne prepušta sudbini već istu uzima u svoje ruke. Ona je i histerična i hladnokrvna. Ona je tragična priča ženske emancipacije i težnje prema vlastitom samoostvarenju. Medeja je ono “dvostruko drugo” i strankinja i žena. Sa Medejom se suosjeća, Medeju se osuđuje i Medeje se boji. Lik Medeje predmet je istraživanja psihoanalize, književne teorije te inspiracija za nebrojena umjetnička djela”, opisuje Sara Renar novu pjesmu “Medeja” koja je inspirirana likom Medeje iz istoimene Euripidove tragedije.

Sara Renar ‘Medeja’

Ovom pjesmom Sara Renar se još jednom ističe kao nevjerojatna autorica dosljedna svjetske indie scene, a avangardni, odnosno apstraktni pristup novim pjesmama Saru svrstava i među konceptualne glazbene umjetnike. “Medeja” zrači glasnom melankolijom, ali se i odupire današnjem netrpeljivom i ekstremističkom svijetu. Otuda glasna i jasna poruka – “prije bih u tristo bitaka nego jednom rodila u ovaj svijet…osveta je jača od ljubavi, a ti si dobro unovčio moje uloge”.

Sara Renar potpisuje glazbu i tekst, dok su se na aranžmanu pridružili Dimitrije Simović, Vedran Peternel, Zdeslav Klarić i producentica pjesme Ivona Eterović iz Playground Hustlea. Apstraktnu i pomalo jezivu videoanimaciju i režiju potpisuje zagrebačka animatorica Ira Bulić, a montažu je radio Valent Balun.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X