Izlazi neobična knjiga portreta Toma Waitsa

‘Tom Waits by Matt Mahurin’ sadržavat će portrete slavnog glazbenika koje je fotograf snimio kroz trideset godina suradnje.

“Tom Waits by Matt Mahurin”

U listopadu nas očekuje izlazak jedne zbirke ludo originalnih portreta isto takvog glazbenika Toma Waitsa, a nastala je kroz trideset godina dugu suradnju s fotografom i ilustratorom Mattom Mahurinom.

Ova vizualno neodoljiva knjiga posveta je jedinstvenoj suradnji dvaju umjetnika koja se proteže kroz tri desetljeća. Mahurin je snimao Waitsove portete za časopise, naslovnice albuma (“Mule Variations”) i videospotove (“Hell Broke Luce”), a za potrebe knjige iskopao je sto neiskorištenih filmskih negativa na temelju kojih je istraživao vlastitu nadrealističku i ponekad mračnu poetičnu viziju.

Među slikama ima portreta i fotografija s koncerata, ali mnoge su izmaštani radovi u kojima je Waits više muzom nego objektom. Predgovor je napisao sam Waits, a knjiga sadrži i Mahurinov esej o njihovoj dugogodišjnoj suradnji te dvadeset izvornih slika, fotografija, crteža i digitalnih uradaka nadahnutih naslovima Waitsovih pjesama.

Knjiga je dostupna za prednarudžbu putem Waitsove službene online trgovine, a bit će dostupna od 4. listopada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X