Izlazi neobična knjiga portreta Toma Waitsa

‘Tom Waits by Matt Mahurin’ sadržavat će portrete slavnog glazbenika koje je fotograf snimio kroz trideset godina suradnje.

  • 131
    Shares
“Tom Waits by Matt Mahurin”

U listopadu nas očekuje izlazak jedne zbirke ludo originalnih portreta isto takvog glazbenika Toma Waitsa, a nastala je kroz trideset godina dugu suradnju s fotografom i ilustratorom Mattom Mahurinom.

Ova vizualno neodoljiva knjiga posveta je jedinstvenoj suradnji dvaju umjetnika koja se proteže kroz tri desetljeća. Mahurin je snimao Waitsove portete za časopise, naslovnice albuma (“Mule Variations”) i videospotove (“Hell Broke Luce”), a za potrebe knjige iskopao je sto neiskorištenih filmskih negativa na temelju kojih je istraživao vlastitu nadrealističku i ponekad mračnu poetičnu viziju.

Među slikama ima portreta i fotografija s koncerata, ali mnoge su izmaštani radovi u kojima je Waits više muzom nego objektom. Predgovor je napisao sam Waits, a knjiga sadrži i Mahurinov esej o njihovoj dugogodišjnoj suradnji te dvadeset izvornih slika, fotografija, crteža i digitalnih uradaka nadahnutih naslovima Waitsovih pjesama.

Knjiga je dostupna za prednarudžbu putem Waitsove službene online trgovine, a bit će dostupna od 4. listopada.

  • 131
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X