Izložba fotografija: Žednouhi koncerti – klupski put do Terranea

U šibenskoj Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ je 1. kolovoza otvorena izložba fotografija Dražena Smaranduja – Žednouhi koncerti – klupski put do Terranea.

Žednouhi koncerti – klupski put do Terranea

Sve fotografije snimljene su u Zagrebu na potezu KSET – prostori Studentskog centra. Zajedničko im je što su sve uhvaćene na koncertima koje je organizirao Mate ‘Žednouhi’ Škugor. Svima koji poznaju rad dotičnoga na zagrebačkoj klupskoj sceni biti će jasno da je sam naziv izložbe podvala! Klupski put do Terraneo festivala počeo je puno prije nego što je Dražen na koncerte počeo nositi fotoaparat, ali se novopečeni festival pokazao kao dobra prilika da se napravi skromni fotografski rezime. Ovo su samo krhotine onoga što se zapravo dešavalo na koncertima i samo maleni dio duge i zgusnute žednouhe avanture.

Dražen Smaranduj rođen je u Puli 1981. Nije siguran je li sredinom devedesetih bio redoviti član fotokluba Pula, ali se sjeća da je često posuđivao ključeve njegovih prostorija od ostalih poštenih članova. Sredinom nultih počeo je pisati reportaže s koncerata pa se fotografiranje izvođača s vremenom pretvorilo u hendikep, kojega se danas polako pokušava riješiti u korist istinskog uživanja u glazbi. Ako se ipak odluči kupiti novu opremu, vrlo je moguće da će potpuno zastraniti i vječno slaviti svoj amaterizam. Inače, Dražen fotografije (kao i glazbene recenzije) redovito objavljuje na internetskoj stranici www.potlista.com

Ako budete u prolazu ili dolazite na Terraneo festival napravite i jedan đir po knjižnici. Izložba je otvorena do 31. kolovoza.

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik
Poljana maršala Tita 6

Ljetno radno vrijeme (od završetka do početka školske godine)
Radni dan: 8-12 i 18-21
Subota: 8-12
www.knjiznica-sibenik.hr

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X