Izložba Slave Raškaj u Lisinskom

Izložba ‘Slava Dori’ kroz 15 radova iz zbirke Kovačić – Mihočinec zapravo je slavljenje dviju velikih hrvatskih umjetnica koje su stvarale u gotovo identičnom geografskom prostoru i vremenu i čiji su talenti zadužili hrvatsku umjetnost i kulturu.

Stablo – Amazonka ispred seoskih kuća (slika Slave Raškaj)

Jučer je, u tjednu posvećenom skladateljici Dori Pejačević, otvorena izložba djela Dorine suvremenice Slave Raškaj pod nazivom “Slava Dori”.

“Slava Dori” kroz 15 radova iz zbirke Kovačić – Mihočinec zapravo je slavljenje dviju velikih hrvatskih umjetnica koje su stvarale u gotovo identičnom geografskom prostoru i vremenu i čiji su talenti zadužili hrvatsku umjetnost i kulturu.

Na otvorenju izložbe okupljene je u ime Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog srdačno pozdravila voditeljica Odjela produkcije programa Egle Vošten izrazivši čast što je ovoga tjedna, uz čak četiri programa posvećena Dori Pejačević, svoje mjesto u Lisinskom pronašla i naša proslavljena slikarica Slava Raškaj, što ne bi bilo moguće bez svesrdne pomoći i entuzijazma gospodina Zdravka Mihočinca i aukcijske kuće Kontura.

Izložbu je otvorio gospodin Mihočinec koji je pritom naveo brojne okolnosti i osobitosti koje povezuju ove dvije hipersenzibilne umjetnice, od kojih je jedna nažalost i njihov prerani tragični kraj. Napomenuo je da su u Lisinskom izloženi radovi Slave Raškaj koje je stvarala tijekom svojih najplodonosnijih godina, od 1895. do 1902. godine.

Izložba je otvorena za javnost do nedjelje, 5. ožujka, dana kada obilježavamo 100. obljetnicu smrti Dore Pejačević, a moguće ju je razgledati u četvrtak, 2. 3. od 10 do 19:30, u petak, 3. 3. od 10 do 19:30, u subotu, 4. 3. od 10 do 14 sati te od 17:30 do 21:30 te u nedjelju, 5. 3. od 10 do 12:30 te od 18 do 20:30 sati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X