Jakša & Hrepa uz Sašu Antića snimili glazbenu posvetu Tomi Bebiću

Nakon izvedbe na ovogodišnjoj dodjeli Rock & Off nagrada, jake splitske snage snimile su i objavile spot za obradu pjesme ‘Marčelina’.

Jakša & Hrepa feat. Saša Antić “Marčelina”

U svijetu glazbe povremeno se rađaju melodije koje nadilaze vrijeme i postaju kameni temelji glazbene baštine. Tri predstavnika splitske glazbene scene: Jakša Jordes i Boris Hrepić Hrepa iz Daleke obale te Saša Antić iz TBF-a, udružili su svoje talente kako bi obradili jedno takvo remek-djelo, pjesmu “Marčelina” legendarnog Tome Bebića.

Ovaj glazbeni trojac prvu izvedbu imao je na ovogodišnjoj dodjeli Rock & Off nagrada tijekom koje je uručena nagrada za životno djelo Tomi Bebiću koju su primili članovi obitelji Bebić. Publika je s oduševljenjem dočekala izvedbu pjesme “Marčelina” jakih splitskih snaga, pa se ubrzo rodila i ideja za objavom singla pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear.

Uzdižući se iz dubina splitskih ulica, Jakša Jordes, Boris Hrepić Hrepa i Saša Antić donose jedinstvenu interpretaciju Bebićevog klasika koji je dodirnuo srca generacija. Saša Antić, poznat po svojoj dubokoj povezanosti s ritmovima i riječima, donosi poseban osjećaj na harmonici, dok se Jakša i Hrepa prestankom djelovanja grupe Daleka obala vraćaju korijenima, njegujući čisti akustični zvuk.

“Kada čovjek, a pogotovo umjetnik, dođe u neke zrele godine te ima iza sebe lijepi umjetnički opus nerijetko se zna vratiti na sami početak. U toj smo fazi sada evo Jakša i ja. Pjesme Daleke obale koje su danas sveopće narodno dobro vratili smo na sami početak i njihov prvotni izričaj u obliku čiste akustike.” ispričao je Boris Hrepić Hrepa o nastanku singla ‘Marčelina’ te nastavio:

“Na ljeto 1985. kada je Daleka obala nastala prve probe bile su akustične, sjećam se kad smo se Ban i ja se našli u stanu none njegove buduće supruge Domine: on je svirao akustičnu, ja isto akustičnu a i usnu harmoniku i violončelo od none. Odsvirali smo tada skoro pa 30 njegovih pjesama, dakle tri buduća albuma Daleke obale. Na tragu takvog prvotnog zvuka Jakša i ja smo uvježbali 30 pjesama: on pjeva i svira saksofon, a ja sviram akustičnu gitaru, usnu harmoniku i držim ritam sa stompom – blues udaraljkaški instrument koji se svira nogom.”

“‘Marčelina’ je također u tom zvuku te je Saša super uletio s harmonikom, na snimci je i brat iz Sunnysidersa Tomi Novak koji je snimio kontrabas.” izjavio je Hrepa te zaključio: “Upravo smo u toj fazi sada, Jakša i ja. ‘Marčelina’ je simbol tog povratka, podsjećajući nas na prve korake Daleke obale, na prve zvuke koji su se rodili u našim dušama.”

Sniman u Splitu pod nasmijanim nebom ispunjenim jakim jugom, spot za pjesmu ‘Marčelina’ predstavlja više od običnog videospota – to je oda životu, ljubavi i glazbi. U njemu se pojavljuje i Goran Bebić, sin Tome, simbolizirajući duboku glazbenu povezanost koja teče kroz generacije.

Ovaj singl osim što je glazbena posveta je i živa priča o splitskoj glazbenoj sceni, otkrivajući duše umjetnika čije su životne priče isprepletene s legendama poput Tome Bebića. ‘Marčelina’ nije samo pjesma, već prijenos emocije od ulica Splita do dubina ljudskih duša.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X