James Franco će glumiti Fidela Castra u filmu ‘Alina of Cuba’

Riječ je o biografskom filmu o Alini Fernandez, kćerki Fidela Castra.

James Franco (Foto: Wikipedia)

Film “Alina of Cuba” režirat će Miguel Bardem (glumac Javier Bardem je njegov rođak). “Alina Of Cuba” je priča o Alini Fernandez (koju glumi Ana Villafañe), kćerka Fidela Castra i Natalije ‘Naty’ Revuelta (glumi je Mia Maestro) rođena nakon njihove ljubave afere.

U dobi od 10 godina Fernandez je otkrila da je Castro njezin biološki otac, da bi kasnije u životu postala jedna od najotvorenijih Castrovih kritičara, te je više puta uhićena jer je pokušala napustiti Kubu. Godine 1993. prebjegla je u Španjolsku koristeći lažne dokumente i periku.

U izjavi za Deadline objašnjavajući odabir glumaca za Franca, John Martinez O’Felan, glavni kreativni producent u Mankind Entertainmentu, rekao je: „Pronalaženje i uvjeravanje Jamesa Franca da glumi Castra bio je zabavan i izazovan proces, te zajednički rad svemira, jer je prvotna želja našeg redatelja bila pronaći glumca koji ima veliku fizičku sličnost s pravim Castrom kako bi to sama Alina Fernandez mogla podržati.”

Fidel Castro (Foto: Wikipedia)

Martinez O’Felan je nastavio: “Da bismo došli do tako zahtijevnog izgleda za ulogu, upotrijebili smo drevnu galicijsku heraldiku Fidela Castra kao naš središnji kompas, a zatim pročešljali čitav niz glumaca s latinskim korijenima u Hollywoodu kako bismo pronašli nekoga tko ima sličnu strukturu lica. Prilikom pomne pretrage naših nada kroz oko španjolske i portugalske genealogije otkrili smo da je James Franco daleko najsličniji Castrovu licu, što znači da bi fokus bio na izgradnji njegovog karaktera za željeni lik i imali bismo zadivljujući spoj na ekranu kako bismo zaintrigirali publiku i oživjeli priču istinskim vizualnim integritetom.”

Podsjećamo da je Fanco odstupio od glume nakon niza optužbi za nedolično seksualno ponašanje koje je iznijelo više žena 2018. godine. Godine 2019. studentice Francove, sada već ugašene škole glume, Studio 4 tužile su glumca i njegove partnere, optužujući ih da su tjerali studente glume da izvode eksplicitne seksualne scene pred kamerama. Franco i njegovi partneri pristali su platiti 2.235.000 dolara za nagodbu kako bi izbjegli tužbu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X