‘Janis: Little Girl Blue’ projekcija filma o Janis Joplin na ZagrebDoxu i soundtrack album

U srijedu 24. veljače, se na Zagreb Doxu prikazuje dokumentarac o Janis Joplin: ‘Janis: Little Girl Blue’, redateljice Amy J. Berg. Od 4. ožujka će u prodaji biti i soundtrack u izdanju Columbia/Legacy Recordings/Menart.

'Janis: Little Girl Blue'
‘Janis: Little Girl Blue’

Soundtrack uključuje 17 izvedbi Janis Joplin – uživo i studijskih. Na albumu će po prvi puta biti još neobjavljena verzija pjesme “Piece of My Heart” (snimljena uživo u Generation Club, New York City, u travnju 1968, tijekom Wake for Martin Luther King koncerta. Na izdanju je i snimka na kojoj Janis Joplin pjeva Lead Belly’s “Careless Love” (Lead Belly), nastup uživo s Big Brother & The Holding Company, Janis uživo na Woodstock Music & Art Fair (17. kolovoz 1969.) i nastup na legendarnom Festivalu Express Tour (1970).

Uz to na albumu je i glazba s četiri originalna albuma: “Big Brother & The Holding Company”, “Cheap Thrills”, “I Got Dem Ol’ Kozmic Blues Again Mama!” i “Pearl” snimljena za Janisinog života. Naravno, sva glazba objavljena na CD-u se može čuti i u filmu. Uz CD dolaze i bilješke redateljice dokumentarca, rijetko viđene fotografije i reprodukcije pisama Janis Joplin.

U dokumentarcu redateljica prikazuje život, uspjeh i pad prerano preminule Janis Joplin, jedne od iskonskih rock ‘n’ roll pjevačica svih vremena. Film obiluje arhivskim snimkama, intervjuima s prijateljima i obitelji Janis Joplin, rijetkim osobnim pismima roditeljima koja iznutra otkrivaju intimni pogled na jednu kompliciranu umjetnicu koja je promijenila glazbu zauvijek. Pisma, nove audio i video snimke (neke je snimio legendarni D.A. Pennebaker), snimke njezinog emotivnog povratka u Teksas povodom desete godišnjice mature, samo su neki od rariteta i emotivnih trenutaka koji otkrivaju legendarnu glazbenicu, a koje je redateljica prikupila radivši na filmu sedam godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X