Javno premlaćivanje grupe Pussy Riot uzburkalo Rusiju

Članice grupe Pussy Riot fizički su spriječene u performasku u Sočiju od strane kozačke policije koja grubo napala i nanijela im tjelesne ozljede. No po reakcijama koje su uzburkale javnost, prekidanje istog stvorilo je kontraefekt.

Premlaćivanje Nadežde Tolokonjikove u Sočiju (Izvor: Youtube/RT)

Nadežda Tolokonjikova i Marija Alekina zajedno su s još tri članice i jednim članom Pussy Riota brutalno isprebijane pred kamerama u olimpijskom Sočiju i prije nego su izveli planirani performans ispred velikog natpisa “Sochi 2014” u luci tog grada.

Nadežda je od strane kozačke policije dobila sprej suzavac u lice i prije nego li je zapjevala, a potom su uslijedili udarci specijalnim kratkim bičevima po svim članovima Pussy Riota maskiranih u poznati outfit jarkih boja. Udaraca nisu bili pošteđeni ni novinari i snimatelji cijelog incidenta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CrkM84jsx1w[/youtube]

Gnjev zbog brutalnog prebijanja žena u javnosti se sve više širi internetom i Rusijom, a da je situacija alarmantna svjedoči i potez Aleksandra Tkačeva, guverner regije Krasnodar koji je izrazio  žaljenje zbog incidenta i naredio hitnu istragu cijelog slučaja. U međuvremenu su Tolokonjikova i njene kolege puštene iz pritvora.

Tijekom incidenta pripadnici kozačke policije bacili su električnu gitaru otetu grupi u koš za smeće.

Ironija je da je nasilnim prekidanjem umjetničkog performansa kozačka policija još više pridonjela njegovom značaju.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X