John Frusciante: Radim dezorijentiranu glazbu u raspadu

John Frusciante, bivši gitarist grupe Red Hot Chili Peppers u nedavnom intervjuu izjavio je kako je prestao raditi glazbu za druge ljude i da snima bez namjere objavljivanja glazbe, objavio je NME.

John Frusciante (Foto: Wikipedia)
John Frusciante (Foto: Wikipedia)

Naime, Frusciante je prošlog mjeseca objavio album acid-house žanra s osam pjesama pod nazivom “Trickfinger”. Tom prilikom je za Electronic Beats magazin izjavio kako nije imao namjeru objaviti LP i da ga više zanima kreativni dio glazbe.

“Zadnju godinu i pol odlučio sam prestati raditi glazbu za druge ljude i snimati bez namjere objavljivanja”, rekao je Frusciante u intervjuu i dodao kako je shvatio da se neće moći razvijati i učiti ako će misliti na publiku. “Postati glazbenik elektronske glazbe značilo je da se moram ‘zatvoriti u podrum’ na neko vrijeme, a i tako sam došao do vrijednih materijala iz tog razdoblja koji nikad nisu objavljeni.

Opisujući novi album, Frusciante je rekao: “U zadnje vrijeme radim doista apstraktnu glazbu koristeći samplove. Nemam nikakvu unaprijed smišljenu ideju što želim postići samo se prepustim da me samplovi sami vode i onda postupno dodajem sintesajzere te ritam mašinu.”

Izjavio je i kako smatra da u ovom trenutku nema publiku. “Radim pjesme, ne dovršim ih i ne šaljem ih nikome i zbog toga živim sam sa svojom glazbom. Glazba postaje ozračje u kojem živim. Radim doista prekrasnu glazbu semplirajući klasičnu, ili radim glazbu u kojoj se tempo mijenja cijelo vrijeme bez ikakve melodijske i ritmičke okosnice. To je dezorijentirana glazba u raspadu”, ustvrdio je Frusciante.

Rekao je i da je počeo ozbiljno slijediti svoj san da radi elektronsku glazbu i da bude svoj inženjer zvuka: “U skladu s tim posljednjih deset godina svirao sam gitaru uz glazbu koja se temelji na samplovima i razne vrste programiranih sintesajzera, oponašajući ono što čujem što sam mogao bolje. Otkrio sam da su jezici koje su strojevi nametnuli svojim programerima doveli do nastanka novog glazbenog izričaja.”

Inače Fruscinate koji se nije pojavio na nedavnom primanju RHCP-a u Rock And Roll Hall Fame bi trebao bi se pojaviti kao gost na novom albumu grupe Duran Duran.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X